Lucka 2: Villa Cape Adventures i Kapstaden

I dagens lucka vill jag lyfta fram ett riktigt prisvärt B&B, med perfekt läge i närheten av populära Kloof Street i centrala Kapstaden: Villa Cape Adventures. 

Bildresultat för villa cape adventures photos

Villa Cape Adventures ***- ägs av svenska paret Anna och Kenneth, som själva drev sitt B&B under många år, men som nu med 2 barn i skolålder, provar på livet hemma i Jämtland och Sverige.

 

På plats i Sydafrika finns svensktalande värdar och i år är det Dragan och Hanna som sköter ruljansen.

Vi tittade förbi i oktober, precis när säsongen hade startat och de är jättetrevliga med stort kundfokus så jag är helt övertygad om att alla våra kunder kommer bli väldigt väl omhändertagna, precis som tidigare år.

Pensionatet ligger på New Church Street i utkanten av centrum, på kort gångavstånd till Kloof Street som är en välkänd gata i Kapstaden, kantad av restauranger, caféer m.m och här är det säkert att promenera även under kvällstid.

Bland matställena i närheten kan vi exempelvis rekommendera caféet Knead som har riktigt bra kaffe och smarriga pizzor och sallader, Kloof Street House som är ett bra middagsalternativ på tu man hand, Societi Bistro som serverar goda italienska rätter, nyöppnade Tiger´s Milk som har bra kötträtter och pizzor och inom kort öppnar fine dining restaurangen Janse & Co.

Ja, utbudet är stort.

Från Villa Cape Adventures är det lätt att ta sig runt i stan. Man kan promenera i princip överallt under dagtid, ta lokalbussen(Myciti), taxi el Uber. Sightseeing-bussen stannar också i närheten. Tar ca 10 min med bil ner till Waterfront.

Finns totalt 4 rum, varav ett är lite större och har plats för 3 personer och här välkomnar man barn i alla åldrar, något som tyvärr är lite av ett problem på andra guesthouses. Många ställen tar endast barn över 12 år.

Alla rum har luftkonditionering, extra långa sängar + separata täcken så som vi skandinaver är vana att sova.

Finns även en pytteliten pool att svalka sig i, och uppe på takterassen kan man sola

Pris: R742.50 per person och natt inkl frukost.  (Ca 450kr per person -dec 2017)

Vi erbjuder dessutom ett STARTPAKET i Kapstaden för just Villa Cape Adventures och i detta paket ingår transfer från flygplatsen + biljetter till taffelberget och sightseeingbussen.

VÄLKOMNA!

(Visited 370 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , , , , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.