Fyllda kycklingfileer och ett vintips

Har inga planer för dagen så tänkte laga lite god mat inför tevekvällen hos mina vänner.

I vanliga fall brukar jag inspireras av ingredienserna i kylskåpet och utgå från det men idag var det ett vin som var inspirationen. har en flaska Neethlinghof Sauvignon Blanc (Art: 20086) i kylen och det fick mig att bli sugen på kyckling så nu har jag bestämt mig för att göra potatisgratäng och fyllda kycklingfileer.

Neethlingshof är en trevlig liten vingård i Stellenbosch och Reinhard som driver restaurangen gör ett kanonjobb med sina Food & Wine Pairings. Vinet som jag har hemma idag är ett perfekt vardagsvin och kostar runt 80 kr hemma i Sverige.

Kycklingfileerna kommer jag fylla med feta ost, soltorkade tomater och philadelphia ost, steker fileerna lite lätt och sedan bakas de i en stor form i ugnen tillsammans med en svampsås. Brukar bli gott.. Passar perfekt med ris el couscous till men just idag är jag sugen på en potatisgratäng med MASSA vitlök..

(Visited 38 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: ,
4 comments on “Fyllda kycklingfileer och ett vintips
 1. Anonym skriver:

  Låter jättegott!/Anita

 2. jessica skriver:

  Jag hittade din blogg när jag googlade efter lite restips till i höst. Men så började jag läsa. Fan vad tråkigt med jobbet. Blir det att flytta till Sverige?

 3. Eila Nilivaara skriver:

  Kom
  hem o
  passa upp oss
  med
  sådana
  läckerheter
  någon
  gång.
  Ofta, menar jag!
  Mamma din

 4. Samuel skriver:

  Hur blir det nu? Ska du ta jobberbjudandet eller blir det hem till Sverige?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.