Hyra bil i Sydafrika

Att hyra bil i Sydafrika är smidigt och enkelt, och även hyfsat billigt.

Vi samarbetar bl a med Rentalcars.com, AVIS och Holiday Autos som ni enkelt kan boka genom våra länkar. (Kostar inget extra att boka via våra länkar och samtidigt stöttar ni vår business).

Vägarna i Sydafrika håller mycket hög kvalitet

En mindre hyrbil kostar i dagsläget ca 300-400kr per dag inkl standard försäkring och fria km.

Vid upphämtning av bilen behöver man ha med sig sitt kreditkort, pass och svenskt körkort.

OBS! Vissa hyrbilsföretag kräver även ett Internationellt körkort så dubbelkolla detta innan ni åker hemifrån (de bolag vi använder oss av kräver inte detta). Internationellt körkort skaffar man enkelt via: www.motormannen.se

Det som är viktigt att kolla när man jämför priser, är hur stor självrisken är och om man kan lägga till/inkludera sk “Super cover” för att reducera självrisken helt, eller hur mycket man i värsta fall kan bli skyldig ifall olyckan är framme. Spelar ingen roll om olyckan är ert fel el ej. Självrisken får man ofta betala ändå.

På de allra flesta sajter och bokningsportaler, ingår en standard försäkring och självrisken brukar ofta ligga mellan R15000-30000 (!) så det är ALLTID värt att boka helförsäkrat om det går.

Gäller att läsa det finstilta och leta efter ordet “Excess” som är självrisk på engelska. Hos flera bolag går det bara att boka med standard försäkring på nätet och sedan får man uppgradera bokningen på plats när man hämtar upp bilen. Kan med andra ord bli betydligt dyrare än man först trott. En annan sak man ska tänka på är att det nästan aldrig ingår försäkring av däck och rutor, utan detta är också något man ofta endast kan lägga till på plats och detta brukar kosta ett par tior extra per dag…

Vi själva har en alldeles egen bokningsportal hos AVIS, där alla bokningar automatiskt har helförsäkring med 0kr i självrisk så även om hyran kan se lite dyr ut vid första anblicken, så är priserna riktigt bra om man jämför med vad liknande hyra hos allra flesta andra bolag kommer kosta i slutändan. Däremot tillkommer extra försäkring för däck och rutor som endast går att boka på plats, även hos Avis.

OBS! För att man ska få denna självriskeliminering redan vid bokning så måste bokningen göras via vår länk och inte via Avis vanliga hemsida eftersom man där bara får den vanliga försäkringen.
 AROUNDABOUT CARS

Ett annat företag som vi använder en hel del heter Aroundabout Cars och på vår hemsida kan ni enkelt boka er hyrbil genom dem:


http://sydafrikaexperten.se/hyrbil-i-sydafrika/

Aroundabout Cars är ett lokalt företag i Kapstaden som förhandlat fram bra priser hos flera större hyrbilsföretag som Tempest Car hire, Europcar, First car mfl.

 

(Visited 2 292 times, 1 visits today)

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.