Hotell och Guesthouses

Boende-standarden i Sydafrika är generellt helt ok och de flesta väljer att bo på Guesthouse el  B&B´s, istället för större Hotell.

B&B står för Bed & Breakfast och detta och även Guesthouse, går att jämföra med vad vi kallar för Pensionat. Boendet är ofta småskaligt med några få rum där ägaren bor i samma hus och är själv mycket delaktig i den dagliga driften. Servicen blir mer personlig och det är ofta dessa värdar som ser till att våra kunder hittar de små guldkornen som gör resan extra lyckad.

 

Det ingår nästan alltid frukost om man bor på ett B&B el Guesthouse, såvida det inte är ett “Self Catering” ställe. Self catering betyder att man har egna kokmöjligheter, ofta med fullt utrustat kök. Vissa gäster föredrar att laga egen mat men med tanke på de humana mat och dryck priserna, blir det lätt många restaurangbesök i vilket fall som helst och många gånger har folk kommit tillbaka och sagt att de inte lagade mat en enda gång.

Men självklart är det ett ypperligt alternativ om man är ett större sällskap eller ska vara borta lite längre.

Det finns givetvis också ett stort antal hotellkedjor representerade i Sydafrika, och dessa fungerar alldeles utmärkt i större städer som Johannesburg el Kapstaden, men det är som sagt många ggr trevligare att bo på de mindre ställena.

Exempel på Hotell som finns lite varsom är:

Protea Hotels

City Lodge

Southern Sun

Legacy Hotels

 

Hör gärna av er till mig så hjälper jag er med bokningarna utan att det kostar er något extra. Dessutom får ni alltid vägbeskrivningar, kartor, brochyrer och lite annat smått och gott när ni bokar genom oss 🙂

De flesta B&B kräver 50% deposition när man gör bokningen och då kan det vara rätt skönt att slippa ha flera olika bokningar med diverse delbetalningar utspridda, utan ha allt samlat på ett och samma ställe.

Man behöver heller inte boka allt genom oss. Kanske har man hittat en del ställen man vet man vill ha och som man bokat själv, och sedan vill ha hjälp med en viss del av mig. Inga problem!

Hos oss betalar man 10% deposition vid boknings tillfället och resterande summa, senast 30 dagar innan resan. (Under högsäsong kan detta variera en del och i vissa fall får man betala 50% i anmälningsavgift även hos oss)

Ni kontaktar mig på info@sydafrikaexperten.se

 www.sydafrikaexperten.se 

VÄLKOMNA!
(Visited 2 835 times, 1 visits today)

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.