Avokado Frossa


Oktober månad och jag är lycklig som ett barn. Varför? jo för att det fullkomligen kryllar med fullmogna avokadon överallt.

Jag har alltid varit mycket förtjust i Avokado och detta har definitivt förstärkts sedan jag flyttade ner till Sydafrika. Här hittar man mycket avokado på menyerna på t ex Pizza, i sallader, smörgåsar etc. Avocado och feta ost finns överallt. Tyvärr är det inte alltid säsong och speciellt under sommaren kan det vara svårt att hitta Avo till bra pris.

Annat är det just nu. Var på Pick ‘N Pay som är vår motsvarighet till Ica igår där de sålde jätteavokados för R2.50 st och de är precis perfekta för att äta på en gång. Annars brukar mitt dilemma vara att jag blir sugen på att göra exempelvis Guacamole en kväll, men hittar bara stenhårda avokados, tänker att det är lika bra att köpa på sig så att de hinner mogna och har sedan glömt bort de tills de hunnit nästan ruttna…

Men nu kan jag alltså köpa en hel påse att använda på en gång så ikväll blir det guacamole gott folk!

Jag är inget vidare på detta med recept eftersom jag tagit efter mina föräldrar och lagar mat “på en höft” el vad uttrycket nu brukar vara men detta är iallafall vad som slinker ner i skålen medans jag gör den:

Guacamole a’ la Minna:Fullmogna Avokadon

hackad rödlök

några små tärnade tomater

färsk vitlök

Hackad chili

paprika pulver

salt

peppar

och massor med färskpressad citron

serveras ihop med Doritos, majschips etc.. el god att ha vid sidan av grillat, rökt lax, till sallader osv…faktiskt gott till det mesta!

(Visited 260 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , ,
One comment on “Avokado Frossa
  1. Anonym skriver:

    Hello kompis! Madde här.. Min phone har crashat. Damn it! Man kan inte se the screen. Så den måste nog in på sjukan imorgon!Men lyckades hitta din blogg;) Piff! Gud va grymma solrosorna ser ut.wowowo. i’m proud.
    Men ja i alla fall! Borde hitta på nåt snart..Göra guacce.I love.ahahah. Är du på på att hänga med till klättringen imorgon kväll!?? Vi kan komma o hämta dig om du vill? Såg att din bil är på sjukan..snyft!

    Kan ringa på al’s mobbe om du vill..0836887993

    Kramar Madde

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.