Gröna fingrar? Vi får väl se…

Har aldrig haft gröna fingrar så som mamsen.
Min mor kan verkligen få vad som helst att växa och under sommaren är detta hennes absolut största hobby, el egentligen enda hobby.
Papsen, han går runt och försöker vattna och hjälpa mamsen så gott det går eftersom hennes rygg egentligen inte ska utsättas för trädgårdsarbete och även om han stånkar och stönar över alla hennes krav och order om att göra si och så, tror jag ändå att han oxå uppskattar alla vackra växter hemma hos dem. Däremot vet jag inte hur mycket han uppskattade mammas första replik då hon åkte bort en vecka mitt i sommaren och ringde hem:
Papsen: Hei Kulta, (hej alskling pa finska)
Mamsen: Har du vattnat blommorna?
Nu när jag äntligen flyttat in i hus med liten trädgård så vill jag till varje pris oxå försöka lära mig att odla saker och ting.. De brukar säga att man blir mer och mer lik sina föräldrar med åren och det är faktiskt skrämmande…
Bilden ovanför här är således mitt första försök till gröna fingrar. Solrosor. Fick de i födelsedagspresent av en kompis så nu gäller det bara att ge de tillräckligt med sol, vatten, byta krukor etc..Kan väl inte vara för svårt eller?
(Visited 29 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar:
3 comments on “Gröna fingrar? Vi får väl se…
 1. Anonym skriver:

  Något du inte kan va utan när du reser! http://www.earlyattention.se/

 2. Anonym skriver:

  Åh den kommentaren från din mor till din far; har du vattnat blommorna, var obetalbar.
  Men det är kanske det som det handlar om. Vill man ha gröna fingrar får man inte glömma vattna.
  Kram
  Anita

 3. Eila Nilivaara skriver:

  När blommorna blommar som bäst, älskar jag som mest gubben som orkar hjälpa till efter 32 år tillsammans. Utan blommor dör kärleken till allt. Men nästa sommar ska det bli semester från allt sådant, hoppas jag. Så börja med träna på dina grönafingrar, det är något du aldrig ångrar hur länge du än må leva. Lycka till, men glöm inte att vattna! mor din

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.