Att leva billigt i Sydafrika…

…går om man bara vill. är själv totalt pank nu innan löning (då jag äntligen får mitt efterlängtade löne ök, jippie:) eftersom jag flyttade för ett par månader sedan och varit tvungen att snåla som attan för att få ihop till dubbla hyror.

Så med motsvarande 50 svenska kr på kontot och en hel eeeevighet till nästa fredag, bestämde jag mig för (eller rättare sagt tvingades jag till) att ha en helg hemma och leva så snålt jag bara kunde och det visade sig fungera bra mycket bättre än jag hade hoppats. Hade även en 50-lapp i plånkan och med den köpte jag lite bröd och ost, en öl på lokala puben under en promenad och hyrde dessutom en film..Inte illa!
Nu tror nog många av er att jag ljuger men vissa saker är alltså fortfarande otroligt billigt här nere:

Stor baguette + en bit ost = 25kr
öl på puben= 8kr
videofilm= 12 kr

Nu levde jag självklart inte helt på en bit baguette och öl hela helgen utan rensade ur skafferiet men kände mig ändå glad över att man inte måste spendera en hel förmögenhet för att ha en bra helg.
Istället spenderade jag helgen mestadels hemma i trädgården där jag försöker få bukt med mitt nya gräs och även odlat solrosor, gick 2 långa promenader i otroligt vackra omgivningar,gick till stranden, satt ute i solen och läste en bok och såg dessutom en film. I mitt tycke en helt ok helg!

Nu ska vi se hur långt den kvarvarande 50-lappen räcker…

(Visited 64 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar:
One comment on “Att leva billigt i Sydafrika…
  1. Anonym skriver:

    hej syrran. nu känns det bra att komma å hälsa på. såg att ölen bara kosta 8 kr.. blir nog en trevlig semster..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.