Så när ska man besöka Sydafrika?

Får många frågor från folk som undrar vilken tid på året man ska resa till Sydafrika och det är jättesvårt att svara på då det beror mycket på vad man vill se och göra. Sydafrika är ett mycket stort land, till ytan ungefär som Spanien och Frankrike tillsammans så klimatet varierar beroende på vart man är.

Här i Kapstaden har vi medelhavsklimat med varma, torra somrar och blöta vintrar. Bästa tiden om man vill ha sol och värme här är Dec-April då temp oftast ligger runt 30 grader och inte mycket regn. Däremot blåser det rätt rejält under sommaren. Personligen skulle jag undvika Sydafrika under Dec- mitten av Jan då Sydafrikanerna själva har sin sommarsemester och det ofta råder kaos på vägarna, svårt att få boende etc..Men är man ute i god tid och planerar lite så är det ändå ok.

är man inte lika kräsen med vädret så är även September en fantastisk månad att komma ner då vi har alla vackra blomster fyverkerier och valarna i False Bay. Fina dagar men även en del regn.

För Safari så är egentligen bästa tiden uppe i Kruger Maj-Juni eftersom det under sommaren Dec-Mars blir väldigt grönt och lummigt och det då kan vara svårt att hitta djuren.
Safari i östra Kapprovinsen däremot är helt ok även under sommaren fast man ska komma ihåg att dessa Game lodges är mycket mindre än de uppe i Kruger. Fördel här nere iochförsig är att det är Malariafritt.

För den som är intresserad av att dyka i bur med vithaj så är det vintermånaderna som är bäst Maj-Aug så ja, egentligen finns det ju en månad för alla smaker…

Men som generellt råd så rekommenderar jag en resa till Kapstaden Feb-i början av mars då vädret är som skönast och inte riktigt lika mycket folk… Turistsäsongen brukar räknas mellan Okt-April.

(Visited 180 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , ,
One comment on “Så när ska man besöka Sydafrika?
  1. Sara Johansson skriver:

    Kan bara instämma med att februari var toppen! 🙂 Precis lagom varmt och skönt väder, fast grymt kallt i vattnet med det kommer man ju inte ifrån i Kapstaden antar jag?! Vi fick ju också uppleva de väl gömda djuren i Krüger men ville de inte hälsa på oss ska vi ju inte tvinga dem!

    Hoppas verkligen på att få komma tillbaka till Sydafrika någongång. Längtar varje dag när skärmsläckaren på jobbet går i gång och visar alla härliga platser vi besökte! (Att skärmsläckaren går igång borde innebära att jag inte jobbar så mycket eller att jag sitter och väntar på den ;)) Men först blir det Kuba två veckor från nyår och framåt. Ska bli kul det med!

    Roligt att läsa om dig på bloggen också! Tack för underhållningen!

    Kram Sara (SP1B)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.