Tillbaka i Sydafrika

Nu är vi på plats i Sydafrika igen och det känns precis lika mycket “hemma” som alltid.

Flygresan ner gick bra. Blev en försening på ca 1.5 timme från Etiopien så den sträckan kändes som en evighet (hatar att sitta på ett plan som inte rör på sig!) men på det stora hela så är restiden och rutten helt ok och hade det inte varit för förseningen så tar resan bara ca 16.5 timme från Sverige.

Ethiopian Airlines får också godkänt. Planen var hyfsat nya och inget att klaga på, även om personalen inte var supertrevliga el speciellt service-minded, men det varierar nästan alltid, oavsett vilket flygbolag man flyger med tycker jag…Så för knappt 5000kr per person för en t/r biljett så skulle jag absolut kunna tänka mig att boka med Ethiopian igen.

När vi landade i Kapstaden så ringde vi till företaget där vår bil står parkerad, och 5-10 minuter senare var bilen framkörd och det var bara att lasta i allt och köra.

Vi har många ggr funderat på om vi skulle sälja vår bil, men när vi väl är här så inser vi vad otroligt smidigt det är med en stor kombi, och skulle vi hyra en bil i 5-7 veckor åt gången, så skulle det kosta oss skjortan med tanke på att vi behöver en stor familjebil..så nej, Volvon behåller vi ett tag till.

Resan till Tempel tar ca 1 timme och efter att ha slängt in väskorna och snabbt hälsat på Alf och hundarna, så körde vi direkt vidare till Under Oaks för en pizza innan de stängde. Somnade som stockar redan vid 21.30 och hela familjen sov nästan 9 timmar…

Första dagarna har vi tagit det lugnt,  installerat oss här på gården och handlat lite mat m.m och helt enkelt njutit av att vara på plats och att våren är på gång…

Ska försöka uppdatera bloggen lite mer frekvent under de den här resan, och följ oss gärna på Instagram 

(Visited 145 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.