Lucka 4: Använd Uber för att ta er runt i Kapstaden

Under kvällstid ska man inte promenera runt i städer som Kapstaden, utan då använder sig de flesta av Uber, som är en slags taxitjänst som blivit väldigt populär de senaste åren. Finns även ett par andra företag med samma upplägg men just i det här inlägget är det Uber jag valt att lyfta fram.

För att kunna använda sig av Uber, behöver man ladda ner appen och registrera en profil. Man lägger även in sina kortuppgifter i profilen så att alla “taxiresor” dras automatiskt från kortet. Sedan gäller det att man har åtkomst till internet, så antingen att man använder mobildata på sitt svenska abbonnemang (som ju kan bli ganska dyrt) el så skaffar man ett kontantkort till mobilen som man laddar på med “data”.

Kontantkort kan man skaffa hos exempelvis Vodacom el MTN och när man ska köpa SIM kortet, behöver man även visa upp sitt pass för att butiken behöver göra en sk “Rica registrering” innan SIM kortet börjar fungera.

Man behöver även ladda på sitt kontantkort med mobildata och för att ge ett exempel så kostar 1 GB data- R149.00 (ca 100kr).

På Kapstadens flygplats ligger det en Vodacom butik precis till höger när ni kommer ut i ankomsthallen.

När man väl är uppkopplad på internet, är det väldigt enkelt att börja använda Uber appen. Den känner av vart man befinner sig och man följer helt enkelt instruktionerna på skärmen för att beställa en bil och man knappar även in adressen/ namnet på restaurangen som man ska till. Man ser på en gång hur mycket resan kommer kosta och hur lång tid det tar innan närmaste Uber kommer för att hämta. Den beräknar även restiden.

I appen ser man registreringsnumret på bilen som är beställd + namn på chauffören och sedan är det bara att ställa sig vid vägkanten och vänta när man ser på appen att bilen börjar närma sig.

Under vår senaste resa, använde vi Uber vid ett tiotal ggr och det är verkligen hur smidigt som helst. I slutet av resan dras summan automatiskt på kortet som är registrerat och sedan får man en notis som frågar om man vill lägga till dricks och man kan även betygsätta chauffören. Flesta sträckor inne i centrala Kapstaden kostade ca R30.00-40.00 enkel resa.

Om ni planerar att använda er av Uber, lägg in min inbjudningskod när ni registrerar er, så får ni automatiskt en mindre summa som ni kan använda till er första resa. Brukar vara ca R50.00.

Koden som ni kan använda är: vm8ym7vjue

(Visited 421 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.