Lucka 22: Picnics

Många av Sydafrikas vingårdar erbjuder picknick, där man antingen kan ta med egen mat och dryck, eller som på allra flesta ställen: man förbokar picknick som man hämtar upp på plats och sedan finns oftast serveringspersonal som tar drink-beställningar och ser till att man har allt man behöver. Här är några vingårdar som jag själv tycker har trevliga picknicks:

Warwick- Den här vingården ligger strax utanför Stellenbosch och har alltid varit känt för just sin picknick. Väldigt relaxed och avslappnat ställe med stora dynor och stort område att sitta på och bra lekmöjligheter för barnen.

Kostar R550 för 2 personer och R140 för en barnpicknick. Extremt populärt ställe så man behöver många ggr boka redan en månad i förväg.

Picknick på Mont Rochelle 2017

Mont Rochelle- I Franschhoek är det populärt att ta “wine tram” och utforska vingårdarna i området. Åker man på den gula eller röda linjen, så passar det bra att stanna till här för picknick. Kostar R480 för 2 personer och R120 för barn.

Cape Point Vineyards

Cape Point Vineyard– Nere på kaphalvön, har man verkligen lagt fokus på just picknick och man erbjuder 3 olika områden, beroende på om man har barn med sig som vill leka, eller om man som par vill sitta lite mer avskilt för en romatisk picknick på tu man hand. Pris: R200 per person och barn kan beställa från restaurangens barnmeny.

Missa heller inte den populära marknaden varje torsdag. Bilden ovan tog Peter och Annika som rest med oss flera ggr.

Picknick i Kirstenbosch

Kirstenbosh Botanical Garden När vi vill ta med egen picknick, så hamnar vi nästan alltid i Kirstenbosch botaniska trädgård som hela familjen älskar.

Här finns gott om plats att välja en avskild plats och har man inte möjlighet att köpa med egen picknick, går det även att beställa en korg från restaurangen Moyo el från Tea Room. Kostar från R450 för två personer. Missa inte att åka hit en söndageftermiddag då de har sina omåttligt populära söndagskoncerter. Boka biljetter i tid hos Webticket och njut av lokal folkfest.

Vill man ha ännu mer inspiration så ska man kolla in följande länkar:

https://insideguide.co.za/cape-town/picnic-spots/

https://www.eatout.co.za/article/perfect-picnics-cape-town/

(Visited 308 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.