Lucka 16: Dyka med vithaj

Dagens lucka är skriven i samarbete med Marine Dynamics som erbjuder olika aktiviteter ute till havs som att dyka med vithaj, valsafari m.m.

I förra veckan åkte delar av vårat team till Gansbaai för att testa på vithajsdyk. Det var Madelen och hennes snart 7-åriga son Nathan, och Fredric och Wilmer 5.5 år.

Jag och Charlie stannade hemma då vi kände att den långa bilresan och tiden ute på båten inte riktigt passar en 3 åring, även om barn i alla åldrar är välkomna.

Det var Marine Dynamics som hade bjudit in oss, och trots att gänget inte såg några vithajar, så blev det en mycket lyckad dag och man såg ett tiotal andra hajar. Marine Dynamics är super-proffsiga och allt flöt på så himla bra tyckte Madelen. Man fick bra information och de såg hela tiden till att alla var ok och man märker att forskningsarbetet som de gör är oerhört viktigt.

Gansbaai ligger ca 2.5 timmes bilresa från Kapstaden och man kan antingen boka en transfer, eller bo i närheten kvällen innan.

Utan transfer kostar dyket R2250 per person, och t/r transfer från Kapstaden kostar R600 per person, och från Hermanus R400 per person. Barn under 12 betalar R1280 för dyket, och barn under 5 år åker med gratis.

När man kommer fram, serveras först frukost och sedan får man en säkerhetsgenomgång innan man åker ut till havs. OBS! Ett tips är att se till och ta sjösjuketabletter innan!

För själva hajdyket så sänker de ner en bur strax under vattenytan och man använder ingen dykutrustning utan ett par simglasögon och våtdräkt är enda utrustningen som behövs, och allt sådant ingår i utflykten, och likaså finns handdukar, dryck och lite snacks m.m.

Man måste inte gå i vattnet om man inte vill, och Wilmer och Fredric som stannade kvar uppe på däck, tyckte ändå att man såg väldigt mycket.

Efter båt-turen serveras en lättare sopp-lunch innan det är dags för hemfärd. Start-tiden för denna utflykt varierar en del beroende på tidvatten så avgångstiderna får man oftast inte förrän dagen innan.

I vårat fall var det samling kl. 09.30, och gänget körde tllbaka från Gansbaai runt kl. 14.00 så man får räkna med en hel-dag.

Som ni ser så passar denna aktivitet hela familjen, men vi skulle nog säga att barnen bör vara 5 år och uppåt för att orka med en så pass intensiv dag.

Bästa tiden för vithajsdyk är mellan april-okt, men man kör turerna året om och även om man inte får syn på just vithajar, finns stor chans att få syn på andra hajarter under hela året.

En superlyckad dag och stort tack till Marine Dynamics för att vi fick följa med!

(Visited 217 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.