Lucka 1: Varför resa till Sydafrika?

Efter nästan 8 år i Sydafrika, har jag på många sätt blivit lite hemmablind och vissa saker tar man helt enkelt för givet, el vant sig vid såpass att det inte alls känns annorlunda el konstigt längre.

Men vad är det som gör Sydafrika så fantastiskt? Varför ska man resa hit?

Mitt rent spontana svar på den frågan är: Varför inte?

I Sydafrika finns nämligen något för alla.

Först och främst det fantastiskt trevliga folket och de underbara människorna!….Alla är så hjälpsamma och vänliga och varje dag träffar man någon med en spännande historia el har ett möte med någon som man sedan bär med sig länge.

Sydafrika kallas ofta för “The Rainbow Nation” och det är mycket blandningen av folk från hela världen som gör det till ett otroligt häftigt land. Bara en sådan sak som att vi har 11 officiella språk…är coolt.

Sedan har vi klimatet och den vackra naturen. Årstiderna i Sydafrika är omvända mot Sverige med sommar under den långa, mörka svenska vintern-och på så sätt ett perfekt resmål om man vill få lite sol och värme.

Naturen är varierande och personligen förvånades jag över att det är så bergigt. Jag hade nog någon förutfattad bild av savann och öppna landskap och kan än idag bli helt fascinerad över de vackra bergen, stränderna och de spektakulära solnedgångarna (dels vid havet, men framförallt när man är ute i bushen).
Man behöver inte vara friluftsnisse för att uppskatta Sydafrikas natur.

Det som idag intresserar och förundrar mig mest, är det rika djurlivet.

Jag får aldrig nog av safari el att vara ute till havs, i hopp om att få se djuren i sin naturliga miljö. I vilket annat land kan man ha turen att se Big 5, vithaj, flodhästar, havsköldpaddor, pingviner, valar, strutsar, och surikater inom loppet av några få dagar? Ur detta perspektiv är Sydafrika helt outstanding och ett självklart måste för alla djurfantaster där ute.

För den äventyrslystna resenären som inte nöjer sig med spännande safari el dyk med vithaj, finns ett oräkneligt antal adrenalin-pumpande aktiviteter att välja mellan.

Hoppa världens högsta Bungy Jump, svinga dig bland träden på en “treetop Canopy tour”, prova på paragliding, flyg luftballong el helikopter. Sänks ned på en lina nerför taffelberget på en av världens högsta absails…Ja, listan kan göras lång.

För livsnjutaren och gourmanden, finns det tillräckligt många bra restauranger och vingårdar att besöka för att hålla även de flitigaste, sysselsatta i flera månader, om inte år… Att det dessutom är prisvärt att äta ute, gör ju inte saken sämre.

Naturligtvis har även solen sina fläckar och allt är inte bara positivt här nere.

Det går inte att undgå att Sydafrika har ett stort problem med fattigdom och att klassklyftorna är enorma. Något som för många kan kännas jobbigt att hantera. Men det är också en viktig del av Sydafrika.
Dagens Sydafrika, och något som jag personligen inte tycker att man ska blunda för el inte uppleva.

 Det finns många bra exempel på hållbar “Township”-turism som skapar jobb och sysselsättning, med bra och rättvisa förhållanden.

Under de kommande 23 luckorna hoppas jag kunna inspirera er läsare genom att ge en inblick i hur det är att bo i Sydafrika, men också genom mer info om bl a de sakerna som jag nämnt ovan.

(Visited 391 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.