lite tips inför jul och nyår i Sydafrika…

…Men också generellt om ni ska resa ner till Sydafrika.

Jul och nyårsperioden är samma period som sydafrikanerna själva har sitt “sommarlov” så ska ni resa mellan 15 dec-20 jan- räkna med mycket folk och vet ni med er att det är något speciellt ni vill göra- FÖRBOKA!

Taffelberget upplyst under jul och nyårsperioden

Detta gäller framförallt boende som redan nu är väldigt svårt att få tag på, men också hyrbilar, aktiviteter och att inte förglömma: Restauranger.

Sydafrika har helt fantastiskt bra restauranger men under denna period och även 2-3 månader framåt, gäller det att boka flera veckor/månader i förväg m man vill äta på de allra bästa ställena.

Är man i Kapstaden så är Waterfront alltid ett säkert kort om man inte har något förbokat. (Turistigt, jajjemen, men det finns mycket att välja på). Ett annat område där det finns riktigt bra restauranger är Kloof St i centrala Kapstaden.

Men ska ni resa genom mindre samhällen längs Garden Route, St Lucia m.m så rekommenderar vi att man bokar i god tid innan om man reser runt jul.

Kommer man spendera juldagen i Sydafrika: 25 dec, så ska man se till att man antingen befinner sig i en storstad, el har en plan för grillning på B&B el liknande. I Sydafrika stänger ALLT 25 dec och det är en dag man spenderar ihop med familjen. Har man exempelvis planerat att plocka upp en hyrbil denna dag så stänger de flesta kontor tidigt…ca kl 13.00.

Under mellandagarna åker de flesta familjer till stranden så var beredda på éxtremt mycket folk i områden som Plettenberg Bay, Durban och nere på kaphalvön utanför Kapstaden.

Ska man fira nyår här nere så är vårt tips att man bokar in sig på en trevlig middag och befinner man sig i Kapstaden: håll utkik efter fyrverkerier..men annars så går själva tolvslaget rätt lugnt till…Man måste komma ihåg att det är torka här nere och pågrund av brandrisken så är smällare och raketer förbjudna (men man brukar se en del sånt ändå)… Vill man festa till så är Waterfront, Long Street el Camps Bay givna kort..

Vill man ta sig upp på taffelberget så rekommenderar vi att man förbokar sina biljetter på nätet, dels för att få lite billigare pris men också för att slippa en del av kön. Och så fort det är fint väder och inte blåser för mycket, se till att åka dit på en gång..och bli inte för besvikna om ni inte lyckas då linbanan ofta är stängd på grund av för starka vindar….Ett tips är att åka upp på taffelberget vid solnedgången då det inte brukar vara alls lika mycket folk + att biljetterna kostar halva priset…

En annan populär turistattraktion är sightseeingbussen…bra sätt att få en överblick och man kan hoppa av och på vid ett antal olika hållplatser. Man kan boka dessa biljetter på nätet för att få lite billigare pris.

Vill man åka ut till Robben Island så gäller det att boka i GOD TID. Dessa biljetter är ofta förbokade flera veckor i förväg! Färjan avgår från Waterfront och själva turen tar ca 3-3.5 timme. Kostar R230 per person. Har man inte lyckats få tag i biljetter kan det vara idé att åka dit tidigt på morgonen då de ibland släpper biljetter som avbokats sista minuten…

(Visited 203 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.