La Petite Colombe- Franschhoek

På en gång när jag hörde att en av våra favorit-restauranger: La Colombe i Constantia, skulle öppna upp en syster-restaurang i The Tasting Rooms gamla lokaler i Franschhoek, önskade jag mig en dejt där på min födelsedag, och för några helger sedan var det dags.

Efter en minst sagt kaotisk månad efter Fredrics olycka osv så kändes det extra välkommet med en kväll på tu man hand.

Eftersom det blir så sällan vi besöker Fine dining restauranger nuförtiden, krävs det inte speciellt mycket för att vi ska ha en trevlig kväll, men La Petite Colombe (lilla duvan) levererade det och mer därtill.

Supernöjda!

Restaurangen ligger längs huvudgatan i Franschhoek, på gångavstånd från de flesta guesthouses och B&B´s och bara det tror jag kommer locka många besökare. Perfekt läge!

La Colombe ligger i Constantia, en bit utanför själva Kapstaden så det är inte helt självklart att ta taxi dit, utan många av våra kunder har istället bokat in sig på Test Kitchen, Pot Luck Club, La Mouette mfl.

Hotellet Le Quartier Francais som huserar La Petite Colombe, har även det fått sig ett rejält ansiktslyft och det är ett bra alternativ för er som vill bo centralt och bra i Franschhoek.

Vi hade bokat bord redan kl 19.00 och var första gästerna på plats och det kändes nästan lite kalt och opersonligt vid första anblicken..men så fort fler gäster anslöt, blev atmosfären helt annan, även om jag fortfarande kan tycka att belysningen var en aningens för skarp…

En trevlig liten touch var att de uppmärksammade min födelsedag med en liten ask med praliner när vi satte oss till bords.

För middagen kan man välja antingen en begränsad meny el en gourmand meny som består av ett tiotal rätter. Till detta finns även ett vinpaket och födelsedagsbarnet valde att gå “All in” medan Fredric, som fortfarande äter starka mediciner, nöjde sig med alkoholfria alternativ.

Helt magisk fiskrätt

Man kunde ana att restaurangen inte varit öppen speciellt länge, och vissa av personalen kändes lite nya, MEN stor eloge till restaurangchefen Morné som hade stenkoll och verkligen var hands on på golvet och vägledde sina trainees hela tiden. Minsta lilla misstag noterades och tror inte det kommer dröja länge innan hela personalstyrkan har total koll på läget.

Ett extra trevligt inslag i middagen är “Meet the chef” där man får gå fram till en disk och träffa en av kockarna som förklarar och pekar ut de olika sektionerna i köket, samtidigt som man får en trevlig liten soppa att smaka på.

Kaitlin

Vinerna som var utvalda till maten, var alla riktigt bra och de flesta vinerna var lokala från Franschhoek, med några få undantag. Vår servitris Kaitlin gjorde ett utmärkt jobb och var även vinkunnig och serverade flesta vinerna själv, men en Sommelier fanns också på plats och assisterade när Kaitlin var upptagen med sina andra bord.

En liten “treasure box”till kaffet

Vi kom först och var sist att lämna (tror vi var de enda som åt Gourmand menyn den kvällen) och det är en kväll som jag kommer minnas länge. Rekommenderar er verkligen att gå dit och jag tror de andra restaurangerna i Franschhoek får se upp.

La Petite Colombe håller världsklass!

Enda lilla negativa som jag har att anmärka på, är att belysningen var svår att fota i, vilket ioförsig gör att man istället kunde fokusera på maten och det trevliga sällskapet, men gör tyvärr att bilderna är lite si och så…

Gourmand menyn kostar R995 per person och vill man ha inklusive vinpaket så kostar det totalt R1600 per person (ca 1000kr per person). Riktigt prisvärt för en helafton som denna.

Den lite mindre menyn kostar R695 per person och R1100 per person inkl viner.

Ett tips för er som är i Sydafrika nu i oktober, är att boka in sig för lunch då de erbjuder en 4-rätters lunch för R395 per person.

(Visited 601 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , , , ,
One comment on “La Petite Colombe- Franschhoek
  1. Selma skriver:

    Vilket härligt inlägg!! Hittade precis in till din blogg och kan inte sluta läsa! Så himla spännande

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.