Drakensbergen

Gillar man vandring och vacker natur, är Drakensbergen ett område i Sydafrika man inte får missa.

Fantastiska bergsformationer, gamla grottmålningar och oräkneligt antal vandringar att välja mellan.

Denna nästan 1000km långa bergskedja sträcker sig från söder till norr i de västra delarna av provinsen KwaZulu Natal och en bit upp i Mpumalanga och krugerområdet.

Det är främst området i KwaZulu Natal man syftar på när man pratar om Drakensbergen och det är enkelt att köra på egen hand från Johannesburg el Durban.

I de norra delarna finner man de mest kända bergstopparna och områden som Giant´s Castle, Champagne Castle och the Amphitheatre i nationalparken Royal Natal National Park, medan det i de södra delarna är mer böljande kullar och lite plattare terräng.

Från de södra delarna är det dessutom lätt att ta sig till Lesotho el åka på en dagsutflykt över Sani Pass, det branta bergspasset mellan Sydafrika och Lesotho.

Om man börjar sin resa från Johannesburg är min rekommendation att man börjar med några nätters vistelse i Royal Natal National Park el Cathedral Peak området. Såååå vackert!

Inne i nationalparken finns enklare boende: Thendele camp i form av små stugor/hyddor med självhushåll och vid Cathedral Peak kan man välja antingen mellan Didima Camp, el det lite större hotellet: Cathedral peak hotel

Fortsätter man söderut och vill göra ett besök i Lesotho genom att åka Sani Pass, är Underberg el Himeville ok att ha som bas.

Sani Pass

 Från Underberg tar det sedan ca 2.5 timme att köra till Durban och vill man göra en rundresa, rekommenderar jag att man efter ett stopp i Durban, fortsätter norrut till St Lucia innan man återvänder till Johannesburg.

(Visited 1 318 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: ,
2 comments on “Drakensbergen
  1. Carina H skriver:

    Bra tips Minna …. precis rutt som vi grovplanerat , o som vi tror är helt perfekt.

  2. Freedomtravel skriver:

    Ser fantastiskt ut på bild! Vi har ingen plan på Sydafrika, men vi skulle gärna vilja åka dit vid tillfälle. Ännu så länge har vi besökt fyra länder i Afrika (Marocko, Egypten, Kenya, Tanzania) och det skulle vi gärna utöka…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.