40-års resa till Kapstaden

I måndags fyllde jag 40, och istället för att ha någon stor fest el firande här på hemmaplan, kommer jag och Fredric åka på en veckas mat och vinresa till Kapstaden i november!

Detta blir första resan utan barnen så därför vill vi inte vara borta längre än en vecka och det betyder att vi måste planera noga vilka restauranger och vingårdar vi hinner besöka.

Önskelistan är lååång så kommer inte hinna med allt men några ställen som vi redan bokat är dessa:

Chefs Warehouse vid Beau Constantia.

FYN RestaurantPeter Tempelhoffs nya bebis inne i centrala Kapstaden. Han var ju länge på Greenhouse som alltid varit en personlig favorit.

Exhibit A öppnar 1 nov

Exhibit A- Ny fine-dining restaurang i centrum som kommer drivas av super-kockarna Rikku O’Donnchu och Warwick King (som tidigare var på Gåte i vindistrikten). De har under vintern haft en pop-up restaurang- SYN, och 1 nov ska alltså den permanenta resturangen öppna. Ska bli väldigt spännande att få prova den. Så lovar att blogga om vårat besök där.

Ett annat nytt projekt som vi är nyfikna på, är att Darren Badenhurst som ligger bakom populära restaurangen Le Coin i Franschhoek. Han har fått en ny roll hos Leeu Collection, där han ska öppna upp en ny restaurang som ska heta Le Chene. Som en del av mitt födelsedags-firande kommer vi bo en natt på just Leeu Estate så då kommer vi prova den nya restaurangen.

Leeu Estates

Samma företag driver även populära hotellet Le Quartier Francais i centrala Franschhoek, som huserar den omåttligt populära restaurangen Le Petite Colombe . Den restaurangen ska också flytta ut ur stan till Leeu Estates där de kommer få nya lokaler i början av maj nästa år.

Flesta ställen kräver deposit och den betalar man enkelt med kort vid bokningstillfället. En bra app som jag brukar använda för restaurangbokningar är Dineplan, men Eat Out sköter också en del restaurangers bokningar.

Ska bli väldigt kul att få kvalitetstid på tu man hand och sen i december åker vi ner igen hela familjen så på den resan lägger vi såklart mer fokus på barnen och ställen som passar hela familjen.

(Visited 191 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.