Wonderful Copenhagen

Så i lördags morse så var det alltså dags för årets skandinavien tur. Jag var uppe med tuppen och tyckte jag hade riktigt bra koll på läget. Fredric körde mig till tågstationen och vem tror ni inte missar tåget???!

Jag satt och läste en tidning i lugn och ro och tyckte de ropade ut i högtalaren att tåget var lite försenat så när damen ropar ut i högtalaren “Var vänliga tag plats” så hann jag knappt ut på perrongen innan tåget rullade iväg…

Inte bästa starten.

Men som tur var så gick det ytterligare ett tåg en timme senare så efter en snabbfika hemma m F så var det bara att försöka igen..och denna gången gick det hyfsat (1 timmes försening i Karlstad) men jag hann iallafall med planet i Stockholm med nåågra minuter till godo…Puh!

Kom fram till Köpenhamn vid 18-tiden och tog tunnelbanan in till stan och hotellet som vi skulle bo på: First Hotel Skt Petri

Helt ok hotell med bra läge och trevlig personal… De har även en av de bättre frukostarna på hela resan 🙂

För varje gång jag är i Köpenhamn, så börjar jag gilla det mer och mer…Trevlig stad, människor och en härlig vibe på nåt vis.

Gruppen anlände på söndagen och det verkar vara ett trevligt gäng australiensare även om det också finns en och en annan gnällspik med..Lite synd eftersom gnäll är VÄLDIGT smittsamt. En hel tur kan bli lidande av sånt men vi hade iallafall ett par underbara dagar i Köpenhamn och jag lyckade t om bränna näsan när vi gjorde kanalturen 🙂

Just nu befinner vi oss i Oslo där vi bor på http://www.grand.no/ som ju ska vara ett av de bästa i stan men det kan jag verkligen inte hålla med om. Haft hur mycket problem som helst idag men det kan jag skriva om en annan dag.

Det som kommer finnas med länge från idag var när vi gick förbi domkyrkan och såg havet av blommor som låg där till minne av vad som hänt. Tror vi alla 41 personer fällde en tår el två… Usch!

Men nu blir det sängen och imorgon bitti ska vi besöka Vikinga, Fram och Kontiki Museét..och sen Akers fästning på eftermiddagen..

Ha det!

(Visited 51 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.