Visste att det skulle hända förr eller senare…

Första folk hemifrån brukar fråga mig är just om detta med säkerhet och jag brukar vara snabb med att säga att Kapstaden inte är värre än vilken storstad som helst och att det är väldigt annorlunda uppe i Johannesburg… Nu får jag ta tillbaka det jag sagt och bara inse att visst finns det mycket kriminalitet här nere också.

Igår kl 13.00 ringde min hyresvärd och sa att det varit inbrott i min lägenhet! Polisen var på väg och de undrade om jag kunde ta mig från jobbet? Visst, sa jag och körde så fort jag bara vågade i min gamla cruiser den 6 km långa sträckan hem..Ni anar inte vad mycket man hinner tänka under de 10 minuterna…

Men kom tillslut iallafall fram och gick upp för de 5 trapporna som leder upp och då slog det mig att varför skulle någon vilja klättra uppför alla dessa trappor och bryta sig in i just min lägenhet och inte en på nedervåningen??
Visade sig halvvägs upp att det inte bara var min lght som de trodde hade haft inbrott utan hela 4 st i samma byggnad! Mitt på dagen!
När jag tillslut kom upp till min lght så följde granngubben med för att kolla läget så att ingen låg kvar och gömde sig… De hade lyckats öppna upp säkerhetsgrinden men sen såg det ut som att de inte fortsatt in?? Och mycket riktigt..ingenting saknades i lägenheten men alla trodde självklart att de gått in när de såg min grind…
Vet inte riktigt vad som hände..Båda lägenheterna högst upp ovanför mig och lght under mig hade alla fått besök men min måste de ha blivit ivägskrämda ifrån el nåt..Mycket märkligt..Jag är självklart oerhört lättad eftersom klantig som jag är hade Laptopen på bordet och inte gjort en backup på år och dar, kamera liggandes framme, etc, etc.

Senare kom vaktmästaren och fixade till mina lås och då sa han att de även tagit sig in i 2 lght i huset brevid så de måste haft det fullt upp med andra ord! Och när grannen uppepå kom för att kolla vad som tagits i hans lght så var ingenting borta trots att det stod både dator, dvd, tv, och som han sa: viktigast av allt: Sprit framme.
Uppenbarligen måste tjuvarna varit rejält drogpåverkade el nåt och det känns ju läskigt att sånt ska hända i sömniga lilla Simons Town men antar att man inte går säker nånstans…

(Visited 61 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.