Vinter oväder och valp letande…

I helgen tog det vackra “sommar” vädret abdrupt slut och istället fick vi jätteoväder med skyfall som spolat bort stora delar av “cape flats området”, ett mycket platt område där flesta kåkstäder ligger. Tusentals männniskor har förlorat sina hem och stort räddningspådrag pågår.

är vid sådana här tillfällen som jag nästan skäms över att bo i ett 3 rums hus alldeles alena men inser att det bästa jag kan göra för att hjälpa till är att donera mat och filtar etc till de behövande.
Jag sitter och huttrar om kvällarna med 2 par sockar och tjock tröja och filt så kan inte ens föreställa mig hur de har det i skjulen.

Men snart så kommer jag åtminstone kunna hjälpa en av de fyrfotade vännerna som också drabbas hårt. Ska nämligen adoptera en liten hundvalp från antingen SPCA, Tears el Darg. De är alla olika djur organisationer som tar hand om misshandlade och övergivna hundar och katter.
Jag har länge planerat att skaffa hund när jag ska ta ut mina kvarvarande 2 veckors semester i slutet på juli och har nu bestämt mig för att hellre hjälpa till och adoptera, än att uppmuntra hunduppfödning i ett land som redan har alldeles för många hundar.

Så på lördag ska jag ut och kika på vilka valpar som finns. Sedan kommer de ut och inspekterar mitt hem för att se att valpen kommer få ett bra hem och sedan får jag förhoppningsvis hem vovsen helgen efter 🙂 Spännande!

(Visited 76 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.