Babianer tar över Simons Town

Vaknade imorse av att solen sken in genom gardinerna och bestämde mig för att ta en långpromenad runt Welcome glen, ett område mellan mig och Simons Town. Men bara efter ca 25 min så stötte jag på en stor trupp av babianer så det vara bara att vända tillbaka igen. En Alfa hane är ingenting att leka med och en hel trupp på närmare 20 djur är ganska läskigt.

Har ju nämnt tidigare att vi har ett stort problem med babianer i det här området och senast igår läste jag en lång artikel i tidningen om hur de har haft flera möten mellan olika organisationer för att se hur man ska handskas med problemet. Finns 4 stora trupper i mitt område och de orsakar jättemycket skada.

Vi har alla babiansäkra soptunnor men ibland lyckas de ta sig in i restauranger, hus och affärer. Anledningen till alla babianer är att vi är omgärdade av flera national parker och djuren smiter helt enkelt ut. Table Mountain National Park och Cape Nature som är ansvariga för parkerna säger att de inte har några pengar för att hjälpa till att hålla djuren borta från bebyggelse och säger att det dessutom inte är deras ansvar så nu förlitar vi oss på donationer från privatpersoner som kan finansiera babian projektet. Blir det ingen förändring inom de närmaste månaderna pratar de om att man måste avliva en del av djuren.

(Visited 71 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.