Veckans vintips från Sydafrika

Då ni ju har det jämförelsevis kallt hemma i Sverige tänkte jag denna vecka passa på att tipsa om ett sydafrikanskt Port vin.

Jag har aldrig varit någon dessert fantast men fullkomligen älskar ett glas port ihop med en ostbricka efter maten och då är en av mina favoriter De Krans som ni även hittar på bolaget hemma:
Art: 98058 De Krans Vintage Reserve 2005, 199kr
De Krans är en supermysig liten vingård belägen i Calitzdorp
längs med den berömda Route62, världens längsta vinrutt.
Calitzdorp ligger nästan i ett halvöken område och det varma klimatet passar utmärkt för att odla Tinta Barocca druvan som De Krans baserar sina port viner på.
Druvorna plockas sent på säsongen när de är som sötast (mars) och för att få vinet så där sött som ett portvin ska vara, så avbryter man jäsningsprocessen innan allt socker hunnit omvandlas till alkohol genom att tillsätta 43% Brandy (därav den lite högre alkohol halten i portvinet (20 %).
Har ni förresten lagt märke till att många sydafrikanska bordsviner har ganska hög alkoholhalt? Ofta 14-14.5% och det beror just på att vi har så många soltimmar som gör att sockerhalten i druvorna är hög vilket resulterar i högre alkoholhalt efter fermentation.

(Visited 62 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar:
One comment on “Veckans vintips från Sydafrika
  1. Mikaela Laaksonen skriver:

    Hej! Hittade till din blogg för ett par månader sedan då jag & familjen planerade vår resa till sydafrika. Hade två helt fantastiska veckor där nere! Ville bara tacka för bra tips och speciellt rekommendationerna om sushi-restaurangerna, riktigt bra!
    Ha det bra! Hälsningar Mikaela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.