Vattensituationen i Kapstaden

Ni är säkerligen alla medvetna om den vattenkris som Kapstaden upplevt senaste åren, med extrem torka och låga vattennivåer i dammarna, med strikta vattenrestriktioner som följd.

Med gemensamma krafter lyckades man skjuta upp det som kommit att kallas för “Day Zero” och lättnaden var stor i slutet av april när man kunde konstatera att man skulle klara sig året ut.

Och nu är ju frågan om Kapstaden fick en bra vinter med mycket regn, el hur ser vattensituationen ut idag?

En regnig vinterdag vid Fish Hoek Beach

Glädjande nog har det regnat massor och dammarna har fyllts på ordentligt så det ser riktigt bra ut! Idag är dammarna fyllda till 70%, jämfört med 37.5% vid samma tid förra året.

 1 oktober kommer man även lätta på vattenrestriktionerna och istället för de max 50 liter/per person och dag som man uppmanar folk till att använda idag, kommer gränsen höjas till 70 liter. 

Självklart uppmuntras alla till att vara extra sparsamma med vatten överlag och det har blivit en naturlig del av vardagen för alla som bor i Kapstaden.

Så även om problemet inte är helt löst, har den blöta vintern definitivt hjälpt en bra bit på vägen!

(Visited 348 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.