Världens högsta Bungy vid Bloukrans

Får ofta frågor om Bungy jump eftersom världens högsta bungy från en bro finns längs med garden route här i Sydafrika.

Jag och papsen hoppade på en av mina turer för ca 1.5 år sedan och jag skrev lite kort om det här. Men eftersom jag fortfarande får mail ang detta titt som tätt tänkte jag att det är lika bra att jag skriver om det igen med lite mer info.

Finns 2 olika bungy jumps längs med N2, vägen som leder till Garden route.
Den närmsta (Gouritz river bridge) ligger bara ca 3.5 timme från Kapstaden men det är inte speciellt högt (65 m) utan vill man ha världens högsta bungy jump från en bro (216 m högt!) så måste man ta sig nästan till slutet av Garden route vid Bloukrans bron strax innan Tsitsikamma National park. Ligger ca 6-7 timmars körning från Kapstaden.

Det är samma företag som driver båda ställena: Face Adrenalin och själv tyckte jag de var väldigt professionella och duktiga. För tillfället kostar ett hopp ZAR620.00 och vill man kan man boka biljetter och tid innan via internet men oftast väljer folk att åka dit och titta först och sen bestämma sig på plats. De har öppet dagligen mellan 9-5 och det kan ta allt från 15 min till 1 timme innan man kommer iväg.
Själva hoppet tar bara några minuter. Fritt fall i 7 sekunder som känns som en hel evighet (man hinner tänka en hel del under den tiden) och sedan ett par minuter innan man hissats upp igen men att vägas, få sin utrustning, ta sig ut på bron, safety talk etc, gör att hela upplevelsen tar åtminstonde en timme. Ofta är man nästan ett tiotal som ska hoppa i samma grupp och man väntar tills alla hoppat färdigt innan man tillsammans går tillbaks.
De har även något som kallas the flying fox där man svingar sig ut på bron och detta kostar ZAR 170.00 el så kan man göra en combo för ZAR750.00.

(Visited 666 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.