världens högsta bankavgifter

Fick precis ett samtal från Standard Bank där de informerade mig att min ansökan om ett sk checking account blivit beviljat 🙂

Något som säkert alla andra som också flyttat ner hit kan hålla med om, är att banksystemet här nere måste vara ett av de dyraste, krångligaste och mest byråkratiska i världen (och då tyckte jag ändå att Irland var riktigt jobbigt).

När jag flyttade ner hit och skulle öppna ett bankkonto så hamnade jag i ett catch 22 scenario. Utan ett hyreskontrakt kan man inte öppna bankkonto och utan bankkonto kan man inte få ett hyreskontrakt. Det hela löste sig tillslut men som utlänning på 2 års arbetsvisum så kunde jag endast öppna ett savings account med hutlösa månadskostnader.

Om jag ska vara helt ärlig så har jag inte kollat så noga exakt hur mycket det kostar mig att ha detta konto varje månad förrän i förra veckan då en snäll dam på banken informerade mig om att jag nog ändå borde kunna kvalificera för ett billigare konto eftersom min lön gått upp en hel del senaste året.

Det fick mig att ta en ordentlig titt på mitt senaste bankutdrag och det visade sig att bara nu i Mars har det dragits över R300.00 i bankavgifter! Helt jävla sjukt!
Här nere betalar man för allt. Betalar man med kortet i en affär kostar det R2.15, kontant uttag på R5000 kostar mig nästan R60.00, internet banking R22.00 osv, osv.

Men med det här nya kontot ska jag tydligen kunna betala en klumpsumma på ca R90.00/mån. Men ändå..tänk om vi betalade hundra spänn i månaden till våra banker i Sverige bara för att kunna ha ett bankomat kort (alltså inte ens ett Visa electron el nåt). Helt sanslöst!

(Visited 142 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.