Sydafrikas bästa restaurang?

Varje år så utser mat-sajten/tidningen EAT OUT sina topp-10 restauranger. I år har de ändrat konceptet en hel del och det är inte lika många domare som tidigare men det är fortfarande en mycket ärofylld titel och något som de allra flesta hört talas om…

Idag släppte de namnen på de 20 restauranger som blivit nominerade till titeln, och den 20 Nov så har man en stor ceremoni där man tillkännager vilka som hamnar i topp-10!

HÄR kan ni läsa om vilka restauranger som var nominerade förra året (ihop med mina personliga kommentarer) och det mest uppseendeväckande är kanske att Rust En Vrede som vann förra året, inte ens är nominerad i år. Beror nog till viss del på att David Higgs, Head chef som vann förra året, lämnat Rust en Vrede för att jobba för en hotell restaurang i ….Johannesburg!

Bland de 20 nominerade hittar vi flera som ligger nära oss här i Stellenbosch. Kul tycker vi! Tidigare låg mycket av Gourmet fokusen på Franschhoek men på den här listan noterar jag att det är större spridning än tidigare och många restauranger inom 30 min bilväg från oss. Me Like!

 Även om Franschhoek faktiskt har fler nominerade än förra året..

Verkar dessutom som att många av restaurangerna är hotell restauranger och det är en bra trend tycker jag som tyvärr bott på alltför många hotell med dåliga restauranger…

De nominerade är:  

Azure Restaurant– Denna restaurang är en del av det kända hotellet: 12 Apostles, strax utanför Camps Bay.

Babel- Nykomling som ligger mellan Paarl och Franschhoek.

Bosman’sEn restaurang som funnits med på listan i många år. En del av hotellet Grande Roche i Paarl.

DW Eleven-13- En av de få restaurangerna från Johannesburg området.

The Greenhouse Även denna restaurang är en hotell restaurang. The Cellars Hohenort är hotellet och det ligger i Constantia.

Hartford House Också en hotellrestaurang som även var med förra året. Ligger på väg mot Drakensbergen, utanför Durban.

Jordan Restaurant Kom trea förra året och jag tror den har chans att klättra ännu högre i år…Ligger på en vingård i Stellenbosch området.

La Colombe Gammal klassiker som varit med i många år och vunnit ett flertal ggr. Ligger på vingården Constantia Uitsig som också har ett hotell.

Nobu  Jättesucce- Japansk kedja som finns i flera städer över hela världen.  Denna finns på One & Only hotellet i Waterfront.

OvertureJättepopulär restaurang bland våra kunder! Ligger på Hidden Valley vingård i Stellenbosch området. Helderberg området gillar vi skarpt!

Pierneef à La MotteEn av mina favoritgårdar men har inte provat deras restaurang så det måste jag testa!  Ligger strax utanför Franschhoek.

The Planet RestaurantDet anrika hotellet Mount Nelson har denna mycket populära restaurangen.

The Restaurant at Grande Provence- Ytterligare en Franschhoek favorit.

Restaurant Mosaic at Orient Ännu en hotel restaurang- Denna ligger på The Orient i Pretoria.

Roots Guess what? en hotell restaurang. Ligger i Gauteng, nära Cradle of Humankind

The Roundhouse Ytterligare en klassiker som ofta syns på liknande listor. Bra kött rätter.Ligger strax utanför Camps Bay.

The Tasting Room Franschhoek´s bästa restaurang. Enligt mig iallafall.. Deras avsmakningsmeny är gudomlig! också del av ett hotell.

Terroir En gammal räv som ofta förekommer på dessa listor och därför är uppbokat lååångt i förväg.

The Test Kitchen- Head chef Luke Dale Roberts var tidigare den som såg till att la Colombe fick många olika utmärkelser. Nu har han startat sitt eget och det verkar gå bra det med. Ligger i The bisquit Mill, Woodstock.

Tokara- Riktigt kul att se en av våra favorit restuaranger med! Tokara ligger bara ca 10 min med bil från Guesthouset så många av våra gäster käkar middag här..Ligger supervackert vid Helshoogte pass….

Ska bli riktigt spännande att se vilka topp-10 blir!!!

(Visited 124 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.