Vår lördags date

Jag och F har ju som regel att vi ska ha en dag i veckan då vi “går på date”. En dag då hittar på något kul ihop och då vi är helt lediga från Sydafrikaexperten. Är ibland svårt att koppla bort jobbet när man jobbar så som vi gör men date varianten funkar bra för oss.

Och igår blev det en heldag med mat och vin! Vi började med frukost inne i Stellenbosch på ett litet café som gör de bästa Eggs Benedict som vi smakat på länge.

Sen körde vi runt till några olika vingårdar, bl a Tokara och Thelema som båda ligger väldigt vackert men tyvärr var servicen på Thelemas vinprovning rent av usel! Men vinerna är riktigt bra och de har precis släppt sin 2011 Sauvignon Blanc så det var kul att få smaka den.

Provade även deras “flagship” vin: Rabelais 2007 som kostar R350/flaskan men den var ingen superhit hos mig.

Till lunch åt vi en ostbricka hos Freedom Hill, en liten vingård mellan Paarl och Franschhoek. Har hört mycket bra om deras restaurang så nu passade vi på att göra ett besök och vi blev inte besvikna.Utsikten från Freedom Hill Utsikten är jättefin och maten var bra och vi träffade på lokalbor som äter där ofta, så detta tycker jag absolut man ska besöka..
De har dessutom öppet för lunch och middag 7 dagar i veckan vilket är ganska ovanligt, så ett bra alternativ på en sön el måndag när många andra har stängt…

Vinerna däremot är inget speciellt..Helt ok vardagsvin för ca 45-50kr flaskan men inget man lägger på minnet…

Senare på kvällen besökte vi Cognito, en restaurang i Stellenbosch som vi också var mycket nöjda med. Åt en jättegod Fillet och en himmelsk chokladpudding! Men nu kommer det nog dröja innan vi äter frukost, lunch och middag ute på en och samma dag..

Men vilken date!

(Visited 48 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.