Van der Stel Manor- Stellenbosch

I december var jag och min kollega Ursula inbjudna på en sk “site inspection” på nyrenoverade Van Der Stel Manor som ligger i utkanten av Stellenbosch.

Detta är ett fyrstjärnigt guesthouse som jag kan varmt rekommendera till er som vill ha lugn och ro i vackra omgivningar.

Perfekt om man är på sin bröllopsresa el helt enkelt vill slippa familjer med yngre barn.

Barn över 12 år är välkomna men det finns inga familjerum utan man får boka två separata rum om man reser med tonåringar.

Rummen är vackert inredda med moderna detaljer och inredning, samtidigt som man bevarat den vackra Cape Dutch stilen på utsidan och i de allmänna utrymmena. Personalen är supertrevlig och det är lätt att trivas.

I den lummiga trädgården finns en härlig pool som är i jämförelse med de flesta sk “plunge pools” som man ofta hittar i Sydafrika, är helt ok i storlek.

Perfekt för lite avkoppling efter en dag ute bland vingårdarna.

Man får heller inte missa takterassen där man kan avnjuta en drink med utsikt mot bergen som omger Stellenbosch.

Van Der Stel Manor ligger en bit från själva stadskärnan men det är enkelt att ordna med en Uber för att ta sig till och från centrum och restaurangerna och personalen kan sätta denna kostnaden på rumsnotan så det behöver inte vara speciellt krångligt.

I Stellenbosch med omgivning finns ett helt fantastiskt utbud av vingårdar och restauranger att besöka, och personligen tycker jag att man ska spendera minst 3 nätter i området för att slippa stressa.

Pris: R1555.00 per person och natt inkl frukost.

(Visited 229 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.