Makutsi Safari Springs

Prisvärd safari i Sydafrika

För några veckor sedan träffade jag ägaren till Makutsi Safari Springs för ett möte i Stockholm, och detta känns som ett väldigt trevligt safari-alternativ som kommer passa många av våra kunder.

Makutsi är en privatägd safarilodge som har ett lite annat upplägg än de flesta andra sydafrikanska safaris.

Här bor man inte 2-3 nätter, utan man spenderar minst en vecka på plats, och förutom safari, ingår även andra dagsutflykter samt tid för avkoppling och sol och bad i deras pooler med mineralvatten från deras egna varma källor .

Makutsi ligger mellan bergskedjan Drakensbergen och Kruger nationalpark, ca en timme från Phalaborwa el Hoedspruit flygplats och man kan antingen flyga från Johannesburg, el ta en daglig shuttle-buss.

Detta är ett privat viltreservat med “big 5” och all safari inne i reservatet görs i öppna jeepar, med erfarna guider.

Man bor i traditonella runda hyddor som kallas för Rondavel

Ett standardpaket på Makutsi kan se ut som följer:

Transfer till och från Hoedspruit eller Phalaborwa flygplats
6 nätter/7dagar boende inklusive frukost och middag
3 x 3 timmars turer i öppna landrovers i privata safariparken
1 x 5 timmars tur i öppna landrovers i privata safariparken

2 st. utflykter i området runt Makusti: 
Krüger Nationalpark och Blyde River Canyon

Pris: EUR 1210.00 per person Giltigt till 31 okt 2019

(Ca 12700.00 kr enligt gällande valutakurs april 2019)

Barn under 13 år betalar halva priset och Makutsi är väldigt anpassat för familjer och det finns gott om aktiviteter att sysselsätta stora som små.

Något som gör Makutsi unikt, är de varma mineralkällor som finns och vattnet från dessa, används såväl i de två poolerna, som i alla rum och för resten av lodgen.

Man har även ett stort hållbarhets-tänk och mycket av maten tillagas av egenodlade grönsaker och örter och köttet kommer från farmens egna boskap.

Alla måltider serveras i restaurangen och man sitter tillsammans på stora långbord där man kan utbyta erfarenheter från dagen. I paketet ingår alltid frukost och middag. Lunch betalas på plats.

Makutsis härliga pool- med mineralvatten från deras egna varma källor

Dagsutflykter i Kruger med omgivning

Förutom dagliga safariturer i det egna viltreservatet, erbjuds olika dagsutflykter i området. Man kan exempelvis åka med på en heldags-safari inne i den välkända Krugerparken, eller varför inte åka till Blyde River Canyon där det finns ett flertal vackra utsiktplatser.

Båda dessa utflykter ingår i det klassiska paketet och förutom dessa, erbjuds ett flertal andra aktiviteter som man kan boka på plats.

Makutsi tented camp

Ett spännande alternativ för den som vill prova på walking safari, är att inkludera 2 nätter i Makutsis tält-läger.

Under dessa dagar utforskar man reservatet till fots och på natten sover man i bekväma “tält” som är fullt utrustade med elektricitet, fläkt och eget badrum med dusch.

På safari till fots har man möjlighet att se och lära sig mer om växter, insekter och andra djur som är svåra att se när man sitter i jeepen och det är fantastiskt att få se och uppleva naturen från ett annat perspektiv.

Åldersgräns för walking safari är 16 år.

Makutsi Safari Springs är perfekt att kombinera med något av våra “Startpaket i Kapstaden” el som en del av en längre resa.

Hör av er till oss så hjälper vi sätta ihop ett paket som passar just er.

(Visited 433 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.