Vaccinations sprutor och malaria tabletter

Igår tog jag sprutor mot Gula febern och sedan även Hepatit A & B som jag av någon konstig anledning glömt bort tidigare.

Gula feber vaccinationen är obligatorisk om man ska resa till Kenya men alltså inget krav i Sydafrika.
Sen är det den eviga frågan om Malaria. I Sydafrika och Kruger skiftar malaria risken ganska mycket i de olika områdena och jag brukar oftast bara se till att ha massa myggmedel då jag sällan spenderar flera nätter i samma område, men eftersom jag på nästa resa även kommer vara en del i Kenya, har jag nästan bestämt mig för Malaria profylax under den resan. Jag har sedan tidigare diverse obehagliga erfarenheter av Malaria profylax men håller nu tummarna för att det ska funka smärtfritt den här gången.
Sydafrika har ju ganska många malaria-fria safari alternativ och detta passar ju ypperligt för de som vill slippa ta malaria tabletter.
Mitt råd är att man kolla med sin närmsta vaccinations central vad som rekommenderas för just de områden ni ska besöka.
(Visited 360 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.