Ungdomens dag i Sydafrika

Idag är det en röd dag här i Sydafrika. Youth Day, till minne för Soweto upproret 16 Juni 1976.


Många kommer säkert ihåg bilden av unga killen som bär sin skjutna kamrat. Hector Petersen var den första som träffades av en av de tusentals kulor som avlossades mot studenter som demonstrerade mot den dåliga undervisningen och mot att all undervisning skulle ske på Afrikaans, språket som många förknippade med apartheid.

Under de tre följande dagarna sköts över 500 ungdomar till döds och tusentals arresterades. Soweto upproret var en av de största händelserna som senare ledde till slutet på apartheid och idag kan man besöka Hector Petersen museumet i Soweto, strax utanför Johannesburg.

Så idag har vi alltså Public Holiday, en av många. Många tog ledigt igår och har haft en extra lång helg men frågar du folk vad det är vi firar så har de flesta glömt. “It’s just another public holiday” är oftast svaret.

(Visited 81 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.