Tips på Sydafrikanskt bubbel inför nyår

När jag bodde i Sydafrika försökte jag med jämna mellanrum tipsa om Sydafrikanska viner men sedan jag flyttade tillbaks till Sverige så har jag helt enkelt passat på att dricka annat…Eller förresten..har blivit ett antal flaskor Café under hösten. Café är ett KWV vin gjort på Pinotage druvan med en ganska kraftig ton av kaffe. Vanligtvis inte alls min typ av vin men just detta…me like..a lot!

Jag och K, min nyfunne vän här hemma, har en rutin då vi delar en flaska el två av detta vin så fort tillfälle ges…Har problem med bolagets hemsida för att hitta artikelnr (har förövrigt ofta problem med deras hemsida 🙁 men det kostar 89 kr flaskan och har en ganska “skrikig” etikett i rött där det står Café med gula bokstäver..)

Tyvärr så hittar man inte speciellt många bubbel från Sydafrika i systembolagets sortiment men tänkte iallafall tipsa er om det som finns.

I Sydafrika hittar man flertalet vingårdar som specialiserat sig på just Champagne men eftersom det inte kommer från champagne regionen i Frankrike så får det inte kallas champagne så i Sydafrika har man istället ett eget namn på dessa viner; Method Cap Classique el Cape classic el helt enkelt förkortat MCC.

Vinet är gjort på exakt samma sätt som champagne där andra jäsningsprocessen sker inuti flaskan och det finns flera riktigt bra exempel och allt oftare får Sydafrikanska vingårdar även de utmärkelser i denna kategori.

I systembolagets ordinarie sortiment hittar man bara fem mousserande viner, varav några inte tillverkats på samma sätt som champagne utan endast är kolsyrat.

Men här kommer några som jag tycker är helt ok och som jag dessutom tycker är ruskigt prisvärda jämfört med annan Champagne.
Graham Becks Blanc de Blanc Brut artnr: 6505 och Pongracz Brut artnr: 7628
149 respektive 109 kr flaskan…

Och sen får jag ju inte glömma Graham Becks Brut som man får under hundralappen 🙂 artnr: 7507

Själv är jag inte något superfan av champagne men tycker det är riktigt gott en het sommardag och nere i Sydafrika dricker jag en hel del bubbel..och sen älskar jag att utöva mitt lilla party trick: Sabrage 🙂
Tyvärr inte alltid lika uppskattat av mina gäster (som den gången jag ville prova på inomhus och råkade spruta ner en hel vägg hemma hos Madde..Hennes pojkvän A har nog inte förlåtit mig än 🙂 men bubbel får en alltid på gott humör iallafall!

(Visited 292 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar:
One comment on “Tips på Sydafrikanskt bubbel inför nyår
  1. Rickard skriver:

    Lite sent här eftersom jag upptäckte denna bloggen av en slump idag. Två bra bubbel (till midsommar) från Sydafrika är Simonsig´s Kaps Vonkeel Brut som finns för 135 kr i best.sortimentet. I Maj släpptes Anura Brut för 149 kronor som nyhet i sommarsortimentet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.