Sol & Bad och Safari i Sydafrika

Kapstaden och Garden Route är helt klart populäraste resmålet för svenskar som ska åka till Sydafrika men ett område som börjar bli mer och mer populärt är östkusten. Dels för att det finns bra safari i Hluhluwe och närheten till Krugerparken, men framför allt för sol och bad och dykning. Vattnet i och omkring Kapstaden är i det kallaste laget och även om det blir lite varmare längs Garden Route så är istället de starka strömmarna ibland ett problem medans de mer tropiska vattnen längs östkusten är perfekt för snorkling och ren badsemester.

Har själv hjälpt ett flertal resenärer hitta boende i Shelly beach och Umkomaas, områden söder om Durban som lockar med fantastiska dyk förhållanden. Är framförallt Tigerhajs dyk som lockar erfarna dykare då det inte finns så många ställen i världen som erbjuder detta.

Vill man göra en längre Sydafrika resa och har gott om tid tycker jag att man ska flyga in till Johannesburg, därifrån ta sig mot Kruger, fortsätta ner genom kungadömet Swaziland, spendera några nätter i St Lucia och Cap Verde, sedan köra lite norr om Durban till Drakensberg som erbjuder fantastisk vandring, flyga från Durban till Port Elizabeth, köra längs Garden Route och avsluta i Kapstaden.
Detta är den ultimata Sydafrikaresan och för detta tycker jag att man behöver minst 3 veckor för att slippa stressa.

Har man lite mindre tid, rekommenderar jag att man tar ett inrikesflyg till Durban och gör en liten rutt på ca 1 vecka i området.

Eller som några kunder till mig ska göra i Jan. Köra från Johannesburg mot Kruger, ner genom Swaziland och följa kusten ner mot Durban för lite sol och bad. Sedan ska de dyka med tigerhaj och avsluta med några dagars vandring i Drakensberg inann de lämnar tillbaks hyrbilen i Johannesburg för resa tillbaks till Sverige.
Durban däremot, tycker jag man kan skippa. De har tyvärr haft en hel del problem med brottslighet… men det är helt min personliga åsikt. Strax utanför stan längs de milslånga stränderna finns en hel del trevliga små semesterbyar helt klart värda ett besök.

Klimatet i Durban och KwaZulu Natal är väldigt annorlunda mot exempelvis Kapstaden eftersom luftfuktigheten är mycket högre så Durban och St Lucia har mer tropisk värme så detta är något man ska ha i åtanke…
(Visited 558 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.