Sydafrikas bästa restaurang 2019 är…

Ikväll hölls den årliga galan: “The Eat-Out Mercedes Benz Restaurant Awards” i Kapstaden, där Sydafrikas topp-20 restauranger korats. Välförtjänt vinnare i år blev La Colombe, som under flera år hamnat topp-5. Stort grattis!

Ser verkligen fram mot att få uppleva en middag där igen i januari.

www.lacolombe.co.za

Andra platsen knep The Test Kitchen för andra året i rad och förra årets vinnare: The Restaurant at Waterkloof, fick nöja sig med tredje platsen i år men verkade lika glada ändå.

En glädjande nyhet på topp-10 listan är FYN Restaurant som hamnade på en femte plats och jag kommer skriva ett ordentligt inlägg om den restaurangen inom kort då vi besökte den i förra veckan.

Som vanligt, ligger väldigt stort fokus på Kapstaden med omgivning med inte mindre än 6 restauranger i Kapstaden, 3 vardera i närliggande Constantia vindistrikt, Stellenbosch och Franschhoek. Två stycken i Somerset West, och resten utspridda över landet med Mosaic at The Orient som ligger i Pretoria, Fantastiska Wolfgat i Paternoster som får representera västkusten och nykomlingen LivingRoom at Summerhill Estate som ligger i Durban. Lite tråkigt att det är så få restauranger som kvalat in som inte ligger i Västra Kapprovinsen, men så har det ju varit i alla år tyvärr…

Här är hela listan med årets topp-20 restauranger i Sydafrika enligt Eat Out:

 1. La Colombe- Constantia
 2. The Test Kitchen– Kapstaden
 3. The Restaurant at Waterkloof– Somerset West
 4. Wolfgat– Paternoster
 5. FYN Restaurant– Kapstaden
 6. La Petite Colombe– Franschhoek
 7. Eike- Stellenbosch
 8. Salsify– Kapstaden
 9. Mosaic at The Orient– Pretoria
 10. Chefs Warehouse at Beau Constantia- Constantia
 11. Camphors at Vergelegen– Somerset West
 12. Overture– Stellenbosch
 13. LivingRoom at Summerhill Estate– Durban
 14. Chefs Warehouse at Maison– Franschhoek
 15. Greenhouse– Constantia
 16. Le Coin Francais– Franschhoek
 17. La Téte– Kapstaden
 18. Shortmarket Club– Kapstaden
 19. Tjing Tjing Momiji– Kapstaden
 20. Rust En Vrede- Stellenbosch

Jag tycker personligen att det är en helt ok lista i år och det märks att det börjat hända lite grejer sedan Margot Janse (tidigare kock på The Tasting room at Le Quartier Francais) blev delaktig i hela processen och kul att se flera nya namn med, även om jag fortfarande kan tycka att några av långkörarna kanske passerat sina “bäst-före-datum”.

Det råder i allafall ingen tvekan om att det finns gott om riktigt bra restauranger i Sydafrika och det är fortfarande hyfsat prisvärt för en avsmakningsmeny med vinpaket så jag rekommenderar alla att prova iallafall en av dessa restauranger under er resa.

Vill man boka någon av dessa restauranger, gäller det att vara ute i god tid. På vissa ställen 2-3 månader innan och som jag nämnt tidigare, får man räkna med att betala R250-500 per person i deposition vid bokningstillfället.

(Visited 729 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , , , , , , , , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.