Sydafrikas bästa restaurang 2013

Igår hölls årets stora matgala där EAT OUT utsåg vilka restauranger som hamnat på deras topp-10 lista med Sydafrikas bästa restauranger 2013.

Vinnare för andra året i rad blev The Test Kitchen i Kapstaden, följt av nykomlingen Five Hundred i Johannesburg med stjärnkocken David Higgs.

David Higgs utsågs dessutom till “årets kock”.

Så här ser listan ut i år:

The Top 10 restaurants for 2013:

1. The Test Kitchen
2. Five Hundred
3. Rust en Vrede
4. The Greenhouse
5. Hartford House
6. Jordan Restaurant
7. Overture
8. Camphors at Vergelegen
9. The Tasting Room at Le Quartier Français
10. Pierneef à La Motte

Förra årets lista hittar ni HÄR och i år är det ett par nya restauranger som tagit sig in på listan och några “gamla rävar” som inte finns med.


La Colombe som brukar finnas med i topp-10 finns inte med i år och The Tasting room på Le Quartier Francais, som förra året låg som nummer 2 och vars head chef Margot Janse blev årets kock förra året, hamnade “bara” på 9:e plats i år.

Som vanligt dominerade vindistrikten med hela 7 restauranger, 1 restaurang i Kapstaden, en i Johannesburg och en i KwaZulu Natal.

(Visited 96 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.