Swaziland-definitivt värt ett besök

Ett av mina stopp förra veckan var i det lilla kungadömet Swaziland som ligger strax nedanför Krugerparken. Många som väljer att köra ner mot Durban via t ex St Lucia kör rakt igenom Swaziland utan att stanna över natten. Tycker jag är synd för det finns hur mycket som helst att se i detta lilla land.

Swaziland är mest känt för sina vackra landskap och olika slags hantverk. Framförallt handvävda korgar, glas och stearinljus. Man kan även göra anordnade turer till dessa olika Community projects för att se hur tillverkningen går till och se hela processen från de små byarna och kvinnorna som tillverkar hantverken till försäljning ut till kund. Intressant.
För den naturintresserade finns det ett jättefint natur reservat i närheten av Piggs Peak i norr som heter Phophonyane Falls där man kan bo i traditionella Swazi “bee hives” el i moderna tält med utsikt över vattenfallen. Här finns ett flertal trevliga vandringsleder och man behöver definitivt 2 nätter för att hinna koppla av ordentligt. Otroligt mysigt.

Ett annat bra boende är Forester’s Arms som ligger en bit utanför huvudstaden Mbabane omgivet av skog och här kan man njuta av en 8 rätters middag på kvällen. De har dessutom hästridning i anslutning till hotellet.

En sak som är lite annorlunda i Swaziland jämfört med Sydafrika är att vägarna på många ställen har “potholes”, stora hål i asfalten och det är ofta ganska dåligt skyltat till de olika hotellen och guest houses så se till att ni har printat ut en bra vägbeskrivning innan och kör försiktigt.

Dessutom, ska man köra in i Swaziland med hyrbil måste man se till att man har ett intyg från hyrbilsföretaget att det är ok att ta bilen över gränsen och sen betalar men en tullavgift på R50.00 vid tullen.

Ska man köra tillbaks in i Sydafrika mot Johannesburg (ca 4 timmars körning) och det är en helgdag ska man se till att ha gott om tid på sig då det kan ta timmar att komma igenom passkontrollen.

Men Swaziland gillar jag skarpt!
(Visited 114 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.