Krugerparken

Är nu tillbaka från min resa upp till Krugerparken och Swaziland och tänkte i de följande inläggen skriva lite om båda områdena för er som kanske håller på och gör research el planerar en resa till Sydafrika el Swaziland.

Krugerparken är definitivt en av Sydafrikas största turist attraktioner. En enorm National park med nästan 2 miljoner hektar fullt av vilda djur! Parken bildades 1898 utav den dåvarande presidenten Paul Kruger för att skydda djuren från den hänsynslösa jakten som pågick på 1800-talet. .
Idag ser parken ganska annorlunda ut med till en viss del asfalterade vägar och många restriktioner för vart man får stanna och vistas, allt för att skydda djuren. Parken i sig är inhängnad med stängsel men många av de privata Natur reservaten ligger i angränsning till Kruger och djuren kan gå fritt emellan.
Personligen tycker jag Kruger parken är väl värt att köra omkring i på egen hand och campa i eftersom det finns mycket djur och man har chansen att se “big five” från vägen men man ska som sagt vara beredd på att det ibland kan vara väldigt mycket folk och ganska kommersiellt.

Vill man ha en mer genuin bush känsla ska man kanske spendera lite mer pengar och bo på någon av alla privata lodger. Helt upp till var och en och hur mycket pengar man är villig att lägga på en safari upplevelse. Har bl a skrivit om Umlani tidigare.

Men för de som vill ha en kruger upplevelse rekommenderar jag Bushwise safaris. Bra lodge strax utanför Kruger i Marloth Park där man ofta har Zebror, giraff och andra djur utanför sitt rum och dessutom har utsikt in i kruger parken. Därifrån kör man sedan in i Kruger för de olika game drives och guiderna är väldigt duktiga. En natt på Bushwise kostar ca R2200-person medans ett privat reservat kostar minst R2500-person. I detta brukar det ingå 2 game drives per dag och de flesta måltider.
I förra veckan när jag var där lyckades vi se 5 Geparder strax efter att de dödat en antilop, inget man ser varje dag och detta precis vid vägkanten så visst är Kruger parken väl värt ett besök!
Sydafrikaexperten har ett antal samarbetspartners med bra safari alternativ så kontakta oss på info@sydafrikaexperten.se så sätter vi ihop ett paket utefter era behov och önskemål till samma pris som om ni bokar själva 🙂
Uppdatering Jan 2011 – Just nu erbjuder vi 10% rabatt på ett 2 nätters paket på Manyatta Rock Camp, inkl safari i Kruger parken. Läs mer om detta erbjudande här.
Bushwise Safaris erbjuder också ett mycket prisvärt 3-nätters paket för R4980 per person.
mer om detta kan ni läsa här.
(Visited 630 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.