Svenska bloggar om Sydafrika

Den här tiden på året har den här bloggen alltid fler besökare, än under t.ex. sommaren. Många som efter semestern börjar planera höstens el vinterns resa till Sydafrika, som helt enkelt letar information och tips.

Därför tänkte jag i det här inlägget lista andra svenska bloggar som ni kan kika på för mer Sydafrika-inspiration.

Finns ju så otroligt många bra resebloggar att följa och jag tycker själv det är ett väldigt bra sätt att hitta relevant och bra info om en destination. Är kul att läsa om andras reseskildringar och första intryck av en stad el ett land, el följa en familj el person som är bosatt i området, som delar med sig av sina egna guldkorn och “insider-tips”.

Finns säkert en hel drös med bloggar som jag missat, och i så fall får ni gärna skriva i kommentarsfältet el höra av er till mig så lägger jag till på listan allt eftersom.

Renodlade Sydafrika-bloggar:

Sydafrikabloggen:

 Sydafrikabloggen

Drivs av Samira & Björn som är bosatta i vindistrikten halvårsvis. Bloggen tar upp aktuella händelser, tipsar om restauranger och används lite som en anslagstavla för “svensk-kolonin” som finns i Kapstaden. Massor med bra tips och regelbundet uppdaterad.

Mitt Sydafrika:

Bild lånad från Kats blogg: Mitt Sydafrika

Min vän Kat bloggar om Sydafrika hos Vagabond. Hennes inlägg handlar ofta om hållbar turism och hon bjuder alltid på helt fantastiska bilder.

Resebloggare som varit i Sydafrika:

Bland dessa bloggar så ligger inte helt oväntat nästan all fokus på Kapstaden med omgivning, så tar gärna mot tips på bloggar som handlar om även andra delar av landet.

Vagabondfamiljen

En Surfande familj som tidigare i år spenderade 9 veckor i Sydafrika, med många trevliga inlägg både från Kapstaden med omgivning, men också från östkusten och Durban. Extra intressant för er som ska resa till Sydafrika med barn.

Kattas Betraktelser- 

Katarina bokade ett Startpaket i Kapstaden genom oss och skrev fint om An African Villa när hon varit där. Har även skrivit flera andra trevliga inlägg om Kapstaden med omgivning.

Resa Medvetet- 

Linda besökte Kapstaden förra julen och i hennes blogg beskriver hon dilemmat med Kåkstadsturer på ett bra sätt. Ska man besöka en kåkstad el inte?

Träningsglädje

Superfina bilder och massa inspiration från Sara som besökte Kapstaden med omgivning 2016.

4000mil:

Gunilla och Christofer visar med sina inlägg att man kan hinna med massor i Kapstaden med omgivning även om man bara har en vecka tillgodo.

Livet från den Ljusa sidan

Lisa är en annan resebloggare som också “bara” hade en vecka i Kapstaden med omgivning men även hon hann med hur mycket som helst- inkl en spännande safari på Sanbona!

Piggelina

Anna tipsar bl a om flera bra restauranger och kaffebarer som de besökt under sin tid i Kapstaden.

På Vift

Cathinkas reseskildringar från en resa till Kapstaden.

Adrenalinas

En hel del tips för er som planerar att Backpacka genom Sydafrika.

Desires- 

Berit har skrivit om sina två resor till Sydafrika.

Hoppas ni hittar något av intresse och apropå det där med att läsa in sig på en destination genom att plöja igenom olika bloggar- Freedom Travel har en riktigt bra länksida på sin blogg där de samlat relevanta och informativa blogginlägg från mer än 150 (!) olika länder så att man lätt kan hitta bra bloggar om ett specifikt land. Så bra!

 

 

(Visited 516 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , , , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.