Hyra ett semesterhus i Sydafrika

I slutet av september är det dags för vår nästa Sydafrika-resa och som vanligt längtar vi till tusen!

Tempel Wines som ligger oss så varmt om hjärtat och varit lite av vårat andra hem senaste åren.

Våra goda vänner Marie och Alf på Tempel Wines har bett om hjälp med passning av gården och hundarna igen, och sedan ska vi även hyra ett hus nere på kaphalvön några veckor ihop med vänner från Sverige. Vi lämnar Sverige i slutet av september, och är hemma igen i mitten av november. Blir borta 7 veckor ungefär.

Semesterhuset vi ska hyra ägs av våra svenska vänner: familjen Kruger, som nyligen flyttat tillbaka till Sverige och nu hyr ut sitt andra hem för korttids-boende.

Finns 3 sovrum så plats för 6 personer, och det ligger verkligen jättefint med utsikt mot False Bay, några minuters bilresa från Simon´s Town som ligger knappt 1 timme söder om Kapstaden.

Passar såväl flera par som reser tillsammans, som barnfamiljer och fungerar alldeles utmärkt att ha som bas för diverse dagsutflykter. Inte bara självklara utflyktsmål i närheten som pingvinerna vid Boulders, el Godahoppsudden, utan även Vindistrikten, Kapstaden, Hermanus m.m ligger nära nog för att utforskas över dagen.

Vi har bokat huset i lite drygt 3 veckor men man kan hyra det även för 4-5 nätter, el en vecka.

Minimum 3 nätter dock och det behöver man ha för att hinna utforska omgivningarna ordentligt.

Ska man hyra hus så här så tycker jag man ska satsa på minst en vecka för att även hinna koppla av och bra njuta av att ha semester.

Är så lätt att det bara blir massa packa upp och packa ner om man ska flytta på sig var och varannan dag.

Well equipped kitchen.

Huset är rymligt med öppen planlösning och eftersom det är en svensk familj som bott där, är det också svensk standard på grejerna. Me like!

Kommer naturligtvis visa er mer av huset när vi själva kommer dit men här är några bilder och är ni intresserade av att själva hyra det, hör av er till oss på Sydafrikaexperten så hjälper vi till med bokning.

Dining room with direct access to the patio and braai/barbeque area!

Lounge/living room!

The Purple room with 2 beds.

Master bedroom.

Outside entertainment area.

Pool area.

Priset varierar lite beroende på vilken tid på året man tänkt resa men från ca R2600 per natt och uppåt i t. ex. oktober. Motsvarar ca 1600 kr per natt och det tycker jag är riktigt prisvärt!

 

(Visited 620 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , , , , , , ,
One comment on “Hyra ett semesterhus i Sydafrika
  1. Gabriella skriver:

    Tack snälla för att du skriver om vårt hus! Nu hoppas vi på massor med bokningar 🙂 Kram till er alla!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.