Shantaram = perfekt höstläsning

Hade hoppats på en fin helg så att man kunde njuta av långhelgen utomhus men icke sa nicke!

Istället har jag spenderat HELA dagen i sängen med en bok. Tror inte jag haft möjlighet till nåt liknande sen typ..student tiden. Läser Shantaram av Gregory David Roberts och ni som läst den är säkert alla avundsjuka över att jag fortfarande har nöjet av ca 300 sidor kvar och till er som inte haft nöjet än: LÄS! Jag började läsa boken för snart ett år sedan men helt enkelt inte haft tillräckligt med ro i kroppen att ge den en riktig chans förrän nu.

Oerhört svårt att förklara riktigt vad boken handlar om men författaren Gregory, heroinmissbrukare och bankrånare, rymde i början på 80-talet från ett fängelse i Australien och flydde till Indien och Bombay. Där bodde han bl a i slummen, jobbade inom maffian, träffade sitt livs kärlek, jobbade inom Bollywood och mycket mer.

Shantaram är hans egna berättelse och den är klockren.

Lite långdragen i början eftersom han beskriver allt i minsta detalj men har man väl betat av de första 100-200 sidorna är man fast!

Som ni kanske förstått är boken tegelstenstjock (935 sidor) och inget man läser på en kafferast men helt klart mitt hetaste boktips på länge.

Om man inte orkar läsa boken så kommer filmen med Johnny Depp i huvudrollen förhoppningsvis ut snart..skulle ha släppts 2008 men har skjutits fram och nu ser det ut som att den inte släpps förrän om ett par år…

(Visited 60 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar:
One comment on “Shantaram = perfekt höstläsning
  1. Lyxhustrun skriver:

    Jag läste ut boken för några veckor sedan… INGEN höjdare, skulle jag vilja påstå! Riktigt långdragen, och knappt spännande någongång. Jag var sååå besviken. Men kul att höra andras uppfattning av den. =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.