Safari i samband med fotbolls-VM

Om man ska ner till Sydafrika för fotbolls-VM el bara råkar befinna sig i landet Juni-Juli så kommer här ett tips på jättebra safari.

Har skrivit om Umlani flera ggr tidigare och det är en självklar favorit för mig bland safari lodgerna. Dels för att det är en riktig “bush lodge”, utan elektricitet i hyddorna och där lägret inte har några stängsel runt om så man känner och hör att djuren finns alldeles intill, dels för att det är ett Fair Trade lodge som är en stämpel på rättvise-märkta arbetsgivare så man vet att det är schysst turism det handlar om. Viktigt tycker jag.

Iallafall, Umlani har fortfarande en del rum kvar under VM och de har till skillnad mot många andra, behållit sina vanliga priser.
Umlani Bush Camp ligger i Timbavati Private Reserve som angränsar till Kruger parken och eftersom det inte finns något stängsel mellan parkerna, är det samma djur i Timbavati, som i Kruger. Stora skillnaden på en privat lodge som Umlani är att man inte har samma restriktioner på vart man får köra som i statligt ägda Kruger, så här kan rangers ta jeeparna “off road” så att man kommer djuren riktigt nära. Boendet är enkelt men ändå lyxigt och servicen och måltiderna imponerar på de flesta. Man har bara plats för 16 betalande gäster så det bidrar också till att hela upplevelsen känns väldigt personlig och intim.

En natt där boende, alla måltider + dryck och 2 game drives ingår kostar i dagsläget R2750 per person och bor man i 3 nätter kostar det istället R2350 per natt. Nästa säsong kommer priset hamna runt R3000 per natt.
Lättaste sättet att ta sig till Umlani är att flyga från Jhb till Hoedspruit och få en transfer därifrån till lodgen men jag brukar rekommendera att man kör på egen hand och även inkluderar ett stopp i exempelvis Graskop och kör längs den kända “panorama rutten” vid Blyde’s River canyon.
Kör man raka vägen till Umlani tar det ca 5.5 timme från Johannesburg.

Ett annat exempel på en bra Bush lodge är
Notten’s Bush Camp i populära Sabi Sands, som även det angränsar till Krugerparken.
(Visited 67 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.