Så hur gick det då?

Med valet menar jag. Jo, visst kommer ANC vinna rätt stort men man har fortfarande inte räknat färdigt alla röster. No hurry in Africa liksom.

Men som det ser ut just nu kommer alltså ANC hamna runt 70% med majoritet i alla provincer utom Västra Kapprovinsen (som Kapstaden är del av) där DA, Democratic Alliance med Helen Zille hoppas på majoritet…
Så vi får väl helt enkelt hålla oss till tåls ytterligare några timmar. Och hur har det gått för COPE, nya partiet som bildades i höstas efter splittringen i ANC?..Jodå, de ser ut att blivit oppositions partiet i flera provinser som Eastern Cape och Limpopo och snappat åt sig åtminstone ett 20-tal platser i palamentet.

Det folk varit mest oroliga över är att ANC kommer få 2/3 majoritet vilket skulle betyda att de kan ändra grundlagen..men det återstår som sagt att se.

(Visited 56 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.