Road Trip

Efter några avkopplande dagar hos våra underbara vänner i Pretoria, var det nu dags för en liten road trip till de norra delarna av Sydafrika: Limpopo Provinsen.

Vårt första stopp var på Shangri-la Country Lodge som ligger ca 1.5-2 timmars körning norr om Johannesburg.

Perfekt första stopp om man landar i Johanneburg och ska vidare antingen upp till de allra nordligaste delarna av Kruger, el safari i exempelvis Waterberg regionen.

Många kunder är lite rädda för att bo i Johannesburg (vilket jag kan tycka är lite synd eftersom det inte alls är så hemskt som många försöker få det att låta) och Shangri-La är i sådana fall ett toppen ställe eftersom man bara kör rakt norrut på stora motorvägen N1. Lätt att vänja sig vid vänstertrafiken och skönt att komma ut på landet.

Finns inte speciellt mycket att se längs vägen men jag hann ta kort på de stora fälten med solrosor iallafall…

Shangri-La ligger en bit ifrån motorvägen och det är en typisk “Country Lodge” fast med tropisk känsla. Massor med olika träd, växter, blommor gör att det känns som en liten oas mitt i ingenstans.
Trevligt poolområde och flera olika allutrymmen gör detta till ett helt ok ställe att ta igen sig på efter en lång resa. Boendet är 3-stjärnigt så den som vill ha lyx ska inte bo här, men vi tycker det är charmigt och rummen är ganska rymliga och som en overnight stop för att ta igen sig efter resan så tycker jag det funkar alldeles utmärkt… 2 timmars körning från flygplatsen och man känner verkligen att man är i Afrika.

När vi checkade in tidigare idag så möttes vi av denna lilla extra touch:

Cheesy värre men jag måste erkänna att jag ändå tycker sånt är trevligt 🙂


 
(Visited 67 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.