Home Sweet Home

Igårkväll landade vi hemma i Kapstaden igen och det var alldeles underbart att få sova i sin egna säng. Är alltid kul att bo på hotell ett tag men med studieresor blir det ju oftast bara en natt på varje ställe så efter 2.5 vecka är man lagom trött på att leva ur en resväska.

Nu har vi två dagar på oss att tvätta, packa och fixa en massa småsaker innan vi återigen sitter på flyget. Denna gång på väg till Sverige 🙂

Ska bli underbart att få träffa familj och vänner!

Kommer skriva mer om de olika hotellinspektionerna vi gjorde vid senare tillfälle men just nu har jag en inkorg med hundratals mail som jag måste ta mig an så det kommer nog fortsätta vara ganska tyst på bloggen ett tag framöver…

Men innan jag dyker ner bland mailen så bara måste jag få tipsa om Wildside Camp i Entabeni Private Game reserve.

Entabeni Game Reserve ligger ca 3 timmar norr om Johannesburg i ett malariafritt område och här har vi många kunder som bor i deras “tented camp” Wildside.

Tälten på Wildside Camp

Jag och Fredric åkte dit i lördags och förutom att vi provbodde “tälten” om man nu kan kalla de det (Tält fast med ordentligt golv & badrum m.m) så inspekterade vi även de övriga lodgerna som finns i Entabeni (totalt 6 st).

Sovrummet i tältet

Trevligt badrum

Alla lodger har helt olika stil och passar för olika budget.

 Wildside camp blev vår personliga favorit, inte bara för att jag tycker det är RIKTIGT bra pris: R1650 per person och natt inkl boende, måltider och safari, men också för att det är lite enklare med mer vilmarks-känsla än de lite lyxigare lodgerna…och eftersom det trots all är ett tält så hör man tydligt djuren utanför..det gillar jag!

 Låg och lyssnade på en hyenas typiska läte tidigt i söndags..Härligt!

 Entabeni är också en av de vackraste viltreservaten i mitt tycke.

Området är uppdelat i flera olika delar med Wildside camp och Hanglip nere i dalen, och de andra lodgerna högt, högt uppe på en bergsplatå. Supervackert!

 Eftersom det finns färre djur uppe på platån och man måste ta sig upp och ner för en superbrant bergsluttning varje gång man ska åka på game drive om man bor på någon av lodgerna där uppe, så tycker jag att man istället ska bo nere i dalen. Man kommer garanterat ändå åka upp på platån under sin vistelse men slipper slösa alltför mycket tid varje dag…

Som sagt, Wildside kostar R1650 per person och vill man lyxa till det så rekommenderar jag Hanglip som kostar R2950 per person.

Noshörning som diar
(Visited 112 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.