Restaurangtips i Franschhoek

Franschhoek är ett vindistrikt drygt en timme utanför Kapstaden och själva byn har under många år varit känd lite som gourmet-huvudstaden i Sydafrika. Restauranger som The Tasting Room at Le Quartier Francais har verkligen satt Franschhoek på kartan och vill man ha bord där, gäller det att boka bord flera månader i förväg.

Ett ställe som jag och Fredric gillar skarpt är Kitchen at Maison.

Denna gård ligger strax utanför själva centrum, längs huvudgatan som leder in mot stan och från utsidan ser det inte speciellt ut men i deras trädgård hittar men en mysig liten oas med stora bord, härliga dynor att slappa på och en fantastisk restaurang!

Nu under den sydafrikanska vintern har de tydligen gjort en hel del förändringar med en liten Deli- hörna där man även ska kunna prova deras viner och man hoppas även på att bli inkluderade som en av gårdarna som den populära “wine tram” stannar till vid.

Wine Tram är en hop on-hop off buss/tåg som cirkulerar mellan ett antal gårdar i och utanför Franschhoek och ett jättebra alternativ för den som vill slippa bilen.

www.winetram.co.za

 En nyhet i år är dessutom att man faktiskt kan boka transfer från Kapstaden. Perfekt dagsutflykt!

 T/R transfer + hop on-hop off biljett kostar R900 från centrala Kapstaden.

(Visited 193 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.