I Kapstaden med omgivning behöver man knappast leta efter bra restauranger då det fullkomligen kryllar av dem. Problemet är snarare vilka man ska hinna med och hur man även ska hinna klämma in favoriterna från förra resan…?
Reser man under högsäsong gäller det att man gjort sin research god tid före resan och det är inte helt ovanligt att de mest populära restaurangerna är fullbokade flera månader i förväg.
Flesta restauranger går att boka online och vissa kräver en deposit som enkelt betalas med kort och sedan dras av från notan på plats.
Här kommer lite kommentarer på några av de restauranger som jag hann testa under min senaste resa:
Janse & Co– Nyöppnad, avslappnad Fine Dining restaurang på Kloof Street. Här är det kocken Arno Janse Van Rensburg som tidigare drev Kitchen at Maison i Franschhoek, som nu öppnat sin första egna restaurang.
Bild lånad från Eat Out
Inredningen är avskalad med olika mörkgrå toner och lite industriell look och på bakgården kan man sitta ute om det är en varm sommarkväll.
Portionerna är ganska små så jag och min vän valde en varsin 5-rätters meny där vi lät vår servitör välja ut 3 av rätterna för att vara säker på att få prova något nytt. Blev en riktigt trevlig kväll och hit återvänder jag gärna!
Pierino Penati- En annan hyfsat nyöppnad restaurang som ligger på andra våningen på Villa 47 på Bree Street som består av flera olika restauranger med lite olika stil. Pierino Penati är deras fine dining restaurang som drivs av välkända italienska kocken Theo Penati. Här utlovas italiensk fine dining “to die for”.
Maten var helt ok men höll inte samma klass som på några av de andra toppkrogarna som finns i Kapstaden med omgvining så njae, blir nog inget mer besök där även om deras räk pasta med broccoli var huuur god som helst!
Chefs Warehouse at Maison– Åh vad jag längtar tillbaka hit! Gillade stället redan innan men eftersom jag är extra svag för tapas så passar ju den nya restaurangen mig perfekt! Här erbjuds endast “Tapas for 2” som består av 8 smårätter som man delar på. Ganska skönt att slippa massa val och bara kunna fokusera på trevligt samtal.
Allt var sååå fint upplagt och supergott och deras risotto får det fortfarande att vattnas i munnen på mig. Ok, lunchen är inte superbillig (R350 per person) men betalar gärna samma summa igen.
Om man ska klaga på något så skulle det vara att själva läget av vingården och restaurangen inte kan skryta med utsikt el vackra vyer på samma sätt som syster-restaurangen i Constantia kan, men fortfarande väl värt ett besök.
För er som vill testa några av Sydafrikas bästa resaturanger, rekommenderar jag er att kika på Eat Outs topp-lista HÄR.
Lämna ett svar