Resa i Sydafrika över jul och nyår

Just nu jobbar jag med ett gäng bokningar för jul och nyårs perioden. Den tiden på året som jag tycker är minst kul att sätta ihop resor för. Är nämligen ett väldigt pusslande fram och tillbaka innan man blir färdig.

Å andra sidan är det desto roligare när man väl får ihop något 🙂

Många ställen är redan nu uppbokade, samtidigt som andra ställen inte ens släppt sina priser än? och sedan är det många ställen speciellt längs Garden Route, som kräver att man bor MINST 3 nätter…I Plettenberg Bay t ex är det många ställen som kräver minst 7 nätter.

Många kunder kommer till mig och vill bo en natt här, och en natt där..och det funkar helt enkelt inte…På rak arm så är det nog bara i Port Elizabeth, Storms River, Knysna och Oudtshoorn som det ibland kan fungera med en-nattare…

Brenton on the Sea

Bara ett tips till er som själva planerar en resa till Sydafrika över jul och nyår. Spendera hellre längre tid på ett och samma ställe och gör dagsutflykter, än att flacka runt för mycket…

En annan sak som är viktig att komma ihåg är att julen är en familje-högtid här i Sydafrika, och på juldagen, är det mesta helt stängt. Restauranger, affärer, turistattraktioner m.m. Så då rekommenderar jag antingen att man befinner sig i Kapstaden, där det alltid finns restauranger som är öppna, el planerar för en lugn dag vid poolen el havet om man är längs Garden Route. Eller gör Safari.

Under jul och nyår har sydafrikanerna själva sitt sommarlov, så det är alltid jättemycket folk överallt och det gäller att boka bord på restauranger osv i god tid (detta hjälper vi till med), och man får räkna med att servicen ofta tar mycket längre tid än normalt.

Och ett sista tips, kom ihåg att det är låååånga avstånd i Sydafrika och nästan alla våra kunder brukar säga efteråt att de önskar de inte hade spenderat så mycket tid i bil..Så korta gärna ned rundresan och fokusera på ett mindre område.

(Visited 307 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.