Jobba hos oss i Sydafrika

Som jag skrev på bloggen för ett tag sedan så söker vi efter någon som är intresserad av en lärlings-tjänst här nere i Sydafrika mellan okt-april.

Har fullkomligen svämmat över med mail från massa härliga människor som vill jobba i Sydafrika och det känns jättekul men självklart också svårt att sortera ut vilka av dessa personer som faktiskt är intresserade av att jobba inom den här branchen, och andra som helt enkelt “vill jobba i Kapstaden” och inte ens insett att Stellenbosch ligger nästan en timme från staden och att man kommer jobba galet mycket…

Jag förstår att det lockar med ett jobb här nere, men för att det ska fungera så måste personen ifråga ha ett intresse av att jobba inom turism, med allt vad det innebär.

Så för att ge alla en chans att söka tjänsten så tänkte jag berätta lite mer utförligt om vad den här “lärlings-tjänsten” egentligen handlar om.

Nu har jag hunnit klura lite mer på hur det hela kommer fungera och tanken är att denna person kommer ner hit i början av oktober för en 6-månaders praktik el “prova på tid”. Känner båda parter att det fungerar bra så är tanken sedan att denna person kommer flytta ner mer permanent och få en position som reseproducent nästa säsong.

Vi kommer stå för t/r flygresa från Sverige, 6 månaders hyra, visum kostnader och en mindre summa för att täcka levnadskostnader. (Motsvarighet till en normal Sydafrikansk lön). Man kommer vara anställd genom vårt Sydafrikanska företag.

Under dessa 6 månader kommer personen i fråga lära sig hur ett mindre reseföretag fungerar, svara på förfrågningar, göra hotell inspektioner, möta kunder på flygplatsen, förbereda välkomstpaket, fakturera m.m.

Känner du fortfarande att du är sugen på detta och genuint vill jobba för Sydafrikaexperten? Skicka isåfall en ansökan till: minna@sydafrikaexperten.se  

Sista ansökningsdatum är 30 april

När ansökningsdatumet gått ut kommer jag gå igenom alla ansökningar och plocka ut ett 20-tal personer för telefon intervjuer och sedan ytterligare några stycken för en intervju i Sverige i juni.

Lycka till!

(Visited 276 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: ,
One comment on “Jobba hos oss i Sydafrika
 1. Caroline skriver:

  Hejsan! Håller på med ett skolarbete och då ska jag vara en afrikan som ska presentera sydafrika. Jag tycker det är svårt att hitta fakta på internet då det står olika på nästan alla sidor. om du har tid så kanske du skulle kunna svara på lite frågor?

  1. •What kind of food do you eat? For breakfast/lunch/dinner.

  •What are the major tourist attractions?

  •Describe how the school system works?

  •Name at least on big company from your country and what they do.

  Tack på förhand! Caroline.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.