Project Playground

Vi får titt som tätt mail från läsare och även kunder som rest med oss som undrar om vi kan tipsa om bra välgörenhetsorganisationer där man kan vara med och bidra.

 Har man varit i Sydafrika så har man säkerligen sett med egna ögon att behovet är stort och det är naturligt att vilja hjälpa till, men desto svårare att veta vart man ska börja. Hur vet man att pengarna hamnar rätt och kommer till användning på bästa sätt?

 Själva har vi ju några småprojekt som vi valt att sponsra men en organisation som jag också gärna vill pusha lite extra för och rekommendera är Project Playground. 

En av grundarna, Frida Vesterberg, och jag träffades en hel del genom en gemensam kompis precis när jag själv hade flyttat till Kapstaden för 7 år sedan och det är så himla inspirerande och häftigt att se vad hon åstadkommit sedan dess. Go girl!

Project Playground håller till i en av Kapstadens kåkstäder: Langa och dit kan barnen gå efter skolan för diverse olika aktiviteter…Ett väldigt bra sätt att få bort ungdomarna från gatan och gängen, samtidigt som de utvecklar och lär sig massa nya saker.

Finns också ett riktigt bra repotage om projektet på TV3 som även kommer visas nu på tisdag, el så kan man se programmet via TV3 play HÄR.  

(Visited 143 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.