Plettenberg Bay, Sydafrika

Plettenberg Bay som ligger ca 30 min från Knysna längs Garden Route är en av Sydafrikas absolut populäraste badorter med kilometer-långa stränder. Här flockas de inhemska turisterna under deras “sommarlov” så ska man resa i området under Dec-Jan är det dags att börja boka redan nu för att hitta rum.

I och omkring Plett hittar man massa olika aktiviteter. Det anordnas guidade “whale watching” turer på båt men man kan även paddla ut med havskajak och när det inte är valsäsong har man ändå stor chans att få syn på delfiner. Robberg Nature reserve är ett jättevackert naturreservat några kilometer söder om själva Plett och här kan man göra en riktigt fin (men ganska tuff) vandring.
Strax utanför stan kan man besöka Monkeyland, Elephant Sanctuary och Birds Of Eden eller göra en dagsutflykt till Marina nationalparken Tsitsikamma med otroligt vacker urskog och mäktig kust.
En halvtimme från Plettenberg Bay ligger också populära turistorten Knysna där man kan besöka ytterligare naturreservat som det privatägda “Featherbed Nature Reserve“. Knysna har jag skrivit om i ett annat inlägg som ni hittar här.

Plettenberg Bay har som de flesta städer i Sydafrika, riktigt bra restauranger och två av mina personliga favoriter är The Med Seafood Bistro som ligger mitt på Main Rd och för er som gillar sushi: Fu.shi som även det ligger längs huvudgatan inne i lilla shoppingcentret: Upper Deck.
För boendet så finns det flera trevliga Guest Houses att välja mellan och bland mina topp-säljare hittar man Dolphin’s Playground och Anlin Beach House som båda ligger nära stranden. Anlin har jag skrivit om tidigare här
Aquavit och Emily Moon River Lodge är också två jättemysiga ställen, om än något dyrare.
(Visited 912 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.